Venepaikat

Helsingin merellinen sijainti tarjoaa  hyvät mahdollisuudet veneilyyn. Venesatamista vastaa Helsingin liikuntavirasto sekä lukuisat venekerhot ja -seurat. 

Helsingissä on useita kymmeniä venesatamia, joissa on yhteensä noin 12 000 venepaikkaa. Kolmannes venepaikoista vuokrataan suoraan veneilijöille. Loput venepaikat on vuokrattu venekerhoille ja pursiseuroille, jotka vuokraavat niitä edelleen jäsenistölleen.

Ajankohtaista
-
Jätkäsaaren veneiden talvisäilytysalue (sekä veneiden- ja telakointitarvikkeiden kesäsäilytysalue) poistuu  käytöstä 10.6.2017 asuntorakentamisesta johtuen. Kaikki alueella olevat rakenteet kuten muun muassa aidat, sähköt ja vedet tullaan purkamaan välittömästi talvisäilytyskauden päätyttyä.
- Merisataman läntisellä talvisäilytysalueella (Eiranranta 1) veneensä telakoivat veneilijät voivat jatkossa siirtää telakointitarvikkeensa kesän ajaksi Rajasaaren telakointialueelle.
- Venepaikkojen hinnaston korotus astuu voimaan purjehduskaudesta 2017. 
- Kesän 2017 venepaikkalaskut lähetetään 2.1.2017 laskujen eräpäivä on 3.2.2017. 
- Veneiden talvisäilytyskausi alkoi syyskuun 15. päivä 2016.

Lokakuussa päättyy veden saanti Stadin venesatamissa ja talvisäilytysalueilla
Stadin 70 venesatamassa ja 13 talvisäilytysalueella suljetaan kesävedet lokakuussa. Venesatamissa kesävesien sulkeminen alkaa viikolla 41 ja talvisäilytysalueilla viikolla 42 alkaen. Sähkön käyttö venesatamissa päättyy 1.12. ja ne ovat pois käytöstä 15.3.2017 saakka.

Veneenomistajien tulee siirtää veneet talvisäilytykseen ennen venepaikan jäätymistä, viimeistään 31.12.2016. Huomioithan, että liikuntavirasto ei suorita veneiden nostoa talvisäilytysalueille. Talvitelakoinnissa on luvallista käyttää ainoastaan rekisteröityjä trailereita, kokoontaitettavia tai koottavia venepukkeja. Muistutamme, että varattavien talvisäilytyspaikkojen varaustapa muuttui tänä syksynä. Vapautuneet ruudut jaetaan liikuntaviraston venepaikkavarauksista.  

Venepaikkojen facebook
Helsingin venepaikkojen Facebook-sivulla kerromme ajankohtaista tietoa Stadin venepaikoista. Täällä kaikki kaupungin venepaikan vuokraajat voivat vaihtaa kuulumisiaan. 

Kaupungin venesatamatJAA
19.04.2017 11:20