Suoraan sisältöön

Usein kysyttyä talvisäilytyksestä

1. Miten saan kaupungilta veneelleni talvisäilytyspaikan? Pitääkö minun täyttää hakemus?
Asiakaskohtaista ruutupaikkaa haetaan  sähköisellä hakemuksella osoitteessa  venepaikat.hel.fi. Vapautuneet ruudut jaetaan hakujärjestyksessä syys-lokakuussa. Lähetämme paikasta tarjouksen sähköpostilla.

Nostojärjestysalueille ei ole hakemusta. Veneen voi nostaa alueelle niin kauan, kun tilaa on. Veneen viennistä nostojärjestysalueelle tulee tehdä sähköinen ilmoitus osoitteessa venepaikat.hel.fi (15.9. alkaen). Ilmoituksen perusteella lähetetään lasku sähköpostiin.

2. Miten nostojärjestyksessä täytettävät alueet ja asiakaskohtaiset ruudut eroavat toisistaan?
Veneen voi viedä ja telakoida nostojärjestyksessä täytettävälle alueelle ilman hakemusta, ja tehdä siitä noston jälkeen sähköinen ilmoitus.

Asiakaskohtaiseen ruutuun venettä ei voi viedä ja telakoida ilman, että olet tehnyt hakemuksen ja saanut ruudun numeron venepaikkavarauksista ennen telakointia.

3. Olen viemässä veneeni nostojärjestyksessä täytettävälle alueelle, miten toimin?
Vie vene nostojärjestysalueelle 15.9. alkaen. Täytä nostojärjestysilmoitus osoitteessa venepaikat.hel.fi. Saat laskun sähköpostiisi. Maksa sähköinen lasku sähköpostin linkin kautta ennen eräpäivää. Laskun maksettuasi saat postissa talvisäilytystarran. Kiinnitä tarra veneeseen näkyvälle paikalle. Luvattomat veneet poistetaan nostojärjestysalueilta. 

4. Missä nostojärjestyksessä täytettävät talvisäilytysalueet sijaitsevat?
Nostojärjestyksessä täytettävät alueet sijaitsevat kaupungin länsipuolella Lähteelässä, Pajalahdessa, Merisatamassa, Kaisaniemessä ja Hernesaaressa, ja itäpuolella Strömsinlahdella, Puotilassa, Marjaniemessä ja Ruusuniemessä. 

5. Haluaisin viedä veneeni asiakaskohtaiseen ruutuun, miten toimin?
Asiakaskohtaista ruutupaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella osoitteessa venepaikat.hel.fi . Vapautuneet ruudut jaetaan hakujärjestyksessä syys-lokakuussa. Lähetämme paikasta tarjouksen sähköpostilla.

6. Missä asiakaskohtaiset ruudut sijaitsevat?
Asiakaskohtaisia ruutuja on länsipuolella Rajasaaressa. Idässä ruutualueita on Laivalahdessa, Iso-Sarvastossa ja Porslahdessa.

7. Miten talvisäilytysmaksut määräytyvät?
Hinnat ovat neliöhintoja ja ne määräytyvät veneen todellisen koon tai ruudun koon ja sataman palveluiden sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan vuosittain asettaman hinnaston mukaan.

8. Voinko jättää veneeni jäihin omaan venepaikkaani?
Venepaikalla voi vedessä talvehtia ainoastaan vahva- ja tukevarunkoinen vene, jonka talvehtimisesta venepaikalla on aina sovittava erikseen. Venepaikalla talvehtiminen on sallittua vain Pohjoisrannassa, Laivalahden aallonmurtajalla ja Laivalahden Reginankujalla.

9. Suorittaako kaupunki veneen nostoja ja mistä saan veneelle talvisäilytykseen tarvittavat telakointitarvikkeet?
Ei suorita. Veneiden nostoja suorittavat yksityiset yritykset ja venekerhoilta voi myös kysellä yhteisnostoista. Rekisteröityjä trailereita ja koottavia venepukkeja myyvät venealan yritykset.

10. Minulla ei ole kaupungin venepaikkaa, voinko silti telakoida veneeni Helsingin kaupungin talvisäilytysalueelle?
Kyllä voit, emme edellytä voimassa olevaa venepaikkaa talvisäilytyspaikan saamiseksi. 15.12.2020 13:45