Suoraan sisältöön

Usein kysyttyä talvisäilytyksestä

1. Miten saan kaupungilta veneelleni talvisäilytyspaikan? Pitääkö minun täyttää hakemus?
Talvisäilytyspaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella 10.6.2019 alkaen. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja myönnetystä talvisäilytyspaikasta lähetetään tieto tekstiviestillä.

2. Miten nostojärjestyksessä täytettävät alueet ja asiakaskohtaiset ruudut eroavat toisistaan?
Veneen voi maksun jälkeen viedä ja telakoida nostojärjestyksessä täytettävälle alueelle liikuntapalveluiden antaman ohjeistuksen mukaan.

Asiakaskohtaiseen ruutuun venettä ei voi viedä ja telakoida ilman, että olet saanut ruudun numeron ja tarran venepaikkavarauksista ennen telakointia.

3. Olen viemässä veneeni nostojärjestyksessä täytettävälle alueelle, miten toimin?
Voit käydä katsomassa, onko haluamallasi nostojärjestysalueella tilaa. Jos tilaa on, paikka tullaan maksamaan toimistollemme. Maksun jälkeen veneen voi nostaa alueelle.

4. Missä nostojärjestyksessä täytettävät talvisäilytysalueet sijaitsevat?
Nostojärjestyksessä täytettävät alueet sijaitsevat kaupungin länsipuolella Lähteelässä, Pajalahdessa ja Kaisaniemessä ja itäpuolella Strömsinlahdella, Puotilassa, Marjaniemessä ja Ruusuniemessä. 

5. Haluaisin viedä veneeni asiakaskohtaiseen ruutuun, miten toimin?
Ruudut jaetaan sähköisten hakemusten perusteella, hakemusten saapumisjärjestyksessä. Lähetämme tarjouksen paikasta tekstiviestillä. 

6. Missä asiakaskohtaiset ruudut sijaitsevat?
Asiakaskohtaisia ruutuja on länsipuolella Rajasaaressa. Idässä ruutualueita on Laivalahdessa, Iso-Sarvastossa ja Porslahdessa.

7. Miten talvisäilytysmaksut määräytyvät?
Hinnat ovat neliöhintoja ja ne määräytyvät veneen todellisen koon tai ruudun koon ja sataman palveluiden sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan vuosittain asettaman hinnaston mukaan.

Kun olet nostanut veneen talvisäilytysalueellemme ja maksanut sen, muodostuu siitä lasku seuraavalle vuodelle. Laskutamme aina edellisen vuoden tietojen mukaan.

8. Voinko jättää veneeni jäihin omaan venepaikkaani?
Venepaikalla voi vedessä talvehtia ainoastaan vahva- ja tukevarunkoinen vene, jonka talvehtimisesta venepaikalla on aina sovittava erikseen.

9. Suorittaako kaupunki veneen nostoja ja mistä saan veneelle talvisäilytykseen tarvittavat telakointitarvikkeet?
Ei suorita. Veneiden nostoja suorittavat yksityiset yritykset ja venekerhoilta voi myös kysellä yhteisnostoista. Rekisteröityjä trailereita ja koottavia venepukkeja myyvät venealan yritykset.

10. Minulla ei ole kaupungin venepaikkaa, voinko silti telakoida veneeni Helsingin kaupungin talvisäilytysalueelle?
Kyllä voit, emme edellytä voimassa olevaa venepaikkaa talvisäilytyspaikan saamiseksi. 06.12.2019 03:18