Suoraan sisältöön

Venepaikan hakeminen

Venepaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa venepaikat.hel.fi. Sähköisen hakemuksen käyttäminen on maksutonta.

Kun valitset satamat täyttäessäsi venepaikkahakemusta, huomioithan, että…

Mitä useampia satamia valitset listaan, sitä todennäköisemmin sinulle löytyy venepaikka. Venepaikkahakemusten käsittelyssä vaihtohakemukset ovat etusijalla.  Tästä johtuen sinun kannattaa venepaikkaa hakiessasi valita listallesi mahdollisimman monta satamaa ja ottaa tarjottu paikka vastaan, vaikka se ei sijaitsisi sinulle mieluisimmassa satamassa. Saatuasi venepaikan voit hakea vaihtoa toivomaasi satamaan. Tämä on useimmiten nopein tapa saada paikka sinulle mieluisimmasta satamasta, erityisesti jos ykköstoiveesi on jokin suosituimmista satamistamme.

Venepaikkahakemusten käsittelyn aikataulu

Otamme yhteyttä mahdollisesta venepaikasta helmi-kesäkuun aikana. Lähetämme tarjouksen sähköpostilla. Jos et ole saanut tarjousta venepaikasta kesäkuun loppuun mennessä, toiveitasi vastaavaa paikkaa ei ole tällä hakukierroksella löytynyt. Venepaikkahakemuksesi jää tällöin odottamaan seuraavan kevään käsittelykierrosta, ellet muuta ilmoita.

Millä perusteella venepaikat jaetaan?

Venepaikan voi vuokrata Helsingin kaupungin liikuntapalveluilta helsinkiläinen tai ulkopaikkakuntalainen henkilö, yritys tai yhteisö. Uudet ja vapautuvat venepaikat jaetaan vuosittain hakemusten saapumisjärjestyksessä kuitenkin siten, että paikkoja tarjotaan ensin helsinkiläisille suoravuokrauspaikan venepaikanhaltijoille, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa vaihtaa venepaikka toiseen. Seuraavaksi venepaikkoja tarjotaan helsinkiläisille hakijoille ja tämän jälkeen ulkopaikkakuntalaisille hakijoille.

Tilaa Vene Helsingissä, Helsingin venepaikkojen oma uutiskirje, josta löydät ajankohtaiset asiat

Tästä pääset uutiskirjeen tilauslomakkeeseen.16.12.2020 09:00