Suoraan sisältöön

Veneily

Taivallahden venesatama

Helsingin kaupunki luo uudet liikunnan verkkosivut – vastaa nettisivukyselyyn ja voita leffaliput!

Lue lisää


Yhteystiedot ja aukioloajat  

Venepaikkavaraukset Venepaikkavarausten asiakaspalvelupiste Kisahallilla sulkeutuu ja venepaikkojen asiakaspalveluhenkilöstö muuttaa Vallilaan. Venepaikkavarausten asiakaspalvelu järjestetään kesällä 2020 puhelimitse ja verkossa. Syksyllä, koronatilanteen niin salliessa, henkilökohtaista neuvontaa jatketaan ajanvarauksella.

Poikkeukset asiakaspalvelun aukioloajoissa

  • Venepaikkavaraukset palvelee kesän ajan verkossa osoitteessa venepaikat.hel.fi, sähköpostitse osoitteessa venepaikkavaraukset@hel.fi sekä puhelimitse numerossa 09 310 87900 (ma–to klo 9–12, pe suljettu)


Huolto-ja korjausasiat

Itäinen veneilytiimi
(Kulosaaren sillasta itään)
Tiimiesimies Juha Hjelt, puh. 09 310 26734
itainenveneilytiimi@hel.fi

Läntinen veneilytiimi
Tiimiesimies Tomi Bruns, puh. 09 310 28775
lantinenveneilytiimi@hel.fi


Kisahallin asiakaspalvelupiste on suljettu

Venepaikkavarausten asiakaspalvelupiste Kisahallilla sulkeutuu ja venepaikkojen asiakaspalveluhenkilöstö muuttaa Vallilaan. Venepaikkavarausten asiakaspalvelu järjestetään kesällä 2020 puhelimitse ja verkossa. Syksyllä, koronatilanteen niin salliessa, henkilökohtaista neuvontaa jatketaan ajanvarauksella.

Venepaikkavaraukset palvelee kesän ajan verkossa osoitteessa venepaikat.hel.fi, sähköpostitse osoitteessa venepaikkavaraukset@hel.fi sekä puhelimitse numerossa 09 310 87900 (ma–to klo 9–12, pe suljettu).

Maksut tapahtuvat sähköpostitse laskuttamalla. Mikäli asiakas haluaa maksaa paikkansa käteisellä, hänen tulee olla yhteydessä venepaikkavarauksiin.

Henkilökohtaista neuvontaa jatketaan, koronatilanteen niin salliessa, ajanvaraukseen perustuen uusissa toimitiloissa Vallilan Fredriksbergissä (Konepajankatu 1). Asiakaspalvelun tulevista käytännöistä tiedotetaan tarkemmin elokuussa. Syyskuussa venepaikkavarausten henkilökunta myös järjestää asiakastilaisuuden, johon kaikki venepaikkojen haltijat tai hakijat ovat tervetulleita. Tilaisuudesta tiedotetaan erikseen.


Talvisäilytyspaikkojen 2020–2021 hakeminen

Talvisäilytyspaikkojen haku kaudelle 2020–2021 on nyt ajankohtainen. Niille asiakkaille, joilla on ollut ruutupaikka viime kaudella, lähetetään lasku paikasta. Mikäli olet uusi hakija, hae ruutupaikkaa tekemällä sähköinen hakemus verkossa osoitteessa venepaikat.hel.fi. Vapautuneet ruudut jaetaan hakujärjestyksessä syksyllä. Lähetämme paikasta tarjouksen sähköpostilla.

Niille asiakkaille, joilla on ollut talvisäilytyspaikka nostojärjestysalueella, emme lähetä laskua vaan maksaminen tapahtuu venepaikkavarausten tilille sen jälkeen, kun vene on viety nostojärjestysalueelle. Tiedotamme nostojärjestysaluepaikan maksamisesta myöhemmin verkossa tällä sivulla sekä nostojärjestysalueiden infotauluissa. Talvisäilytyspaikan maksaneille asiakkaille lähetetään talvisäilytys-tarra, joka kiinnitetään näkyvälle paikalle veneeseen.

Veneilijät voivat viedä veneensä haluamalleen nostojärjestysalueelle 15.9.2020 alkaen. Huomioithan, että nostojärjestysalueille ei tule viedä veneitä ennen 15.9. alkavaa säilytyskautta.


Korona-ajan vaikutukset

Suomen hallitus on 30.3. päättänyt, että Suomessa 18.3. alkanutta sulkua jatketaan kuukaudella, eli 13.5. saakka. Sulku koskee museoita, kulttuuritaloja, kirjastoja, kirjastoautoja, harrastustiloja ja –paikkoja, uimahalleja ja muita urheilutiloja, nuorisotiloja, kerhotiloja ja järjestöjen kokoontumistiloja.

Kaikki toimipisteemme, myös Töölön Kisahallin venepaikkavaraukset, ovat keskiviikosta 18.3. alkaen kiinni. Käsittelemme jälleen venepaikkahakemuksia. Tällä hetkellä käsittelemme hakemuksia, jotka ovat saapuneet meille keväällä 2020. Lähetämme sähköpostilla venepaikkatarjouksen maksutietoineen mahdollisesta venepaikasta.

Puhelinpalvelussa poikkeukselliset aukioloajat

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Jaamme parhaillaan venepaikkoja kesäksi. Asiakaspalvelupuhelin on siitä syystä avoinna poikkeuksellisesti ma-to 9-12 ja perjantaisin suljettu.


Enemmän irti saaristosta: Ahti-palvelu tuo saariston mahdollisuudet yhdelle alustalle

Helsingin kaupunki haluaa saariston entistä lähestyttävämmäksi kaupunkilaisille – veneettömille ja veneellisille. Kehitteillä oleva Ahti-palvelu vastaa tähän tarpeeseen. Ahti kokoaa saariston tarjoamat virkistysmahdollisuudet ja palvelut saman katon alle. Palvelu on suunnattu merellisestä Helsingistä kiinnostuneille kaupunkilaisille, veneen omistajille sekä alueen palveluntuottajille ja mikroyrittäjille.

Syyskuussa palvelusta julkaistiin testiversio, jota pääsee testaamaan osoitteessa ahti.app. Testiversion avulla kerätään palautetta palvelun kehittämiseksi lopulliseksi versioksi. Suunnitelmissa Ahdista pääsee nauttimaan Helsinki Biennaalin yhteydessä kesällä 2020.


Veneiden lyhytaikainen kiinnittyminen

Helsingissä on maksuttomia veneiden lyhytaikaiseen kiinnittymiseen tarkoitettuja paikkoja, joissa pysäköinnin pituus on rajoitettu kahdesta neljään tuntiin. Lue lisää paikoista täältä


Tilaa Vene Helsingissä, Helsingin venepaikkojen oma uutiskirje, josta löydät ajankohtaiset asiat

Tästä pääset uutiskirjeen tilauslomakkeeseen.05.06.2020 14:35

Veneilijän opas (PDF)

Mm. satamat ja rajoitukset

Veneilijän oppaan kartta (PDF)

Kartalla merkinnät palveluista

Saaristo

Helsingin kaupunki hallinnoi upeita saaristoalueita ja merellisiä ulkoilupuistoja aivan kaupungin tuntumassa ja lähialueilla.

Saunat

Tilaus- ja yleisövuorosaunoja on saarissa mitä ihanimmissa miljöissä, kuten Kaunissaaresta, Uunisaaresta ja Pihlajasaaresta.