Suoraan sisältöön

Veneily

Taivallahden venesatama

Helsingin kaupunki luo uudet liikunnan verkkosivut – vastaa nettisivukyselyyn ja voita leffaliput!

Lue lisää

Asiakaspalvelupiste toistaiseksi suljettu

Venepaikkavarausten asiakaspalvelussa siirrytään toistaiseksi palvelemaan asiakkaita sähköisesti ja puhelimitse koronavirustilanteen vuoksi.

Hyvä veneilijä,

Suomen hallitus on 30.3. päättänyt, että Suomessa 18.3. alkanutta sulkua jatketaan kuukaudella, eli 13.5. saakka. Sulku koskee museoita, kulttuuritaloja, kirjastoja, kirjastoautoja, harrastustiloja ja –paikkoja, uimahalleja ja muita urheilutiloja, nuorisotiloja, kerhotiloja ja järjestöjen kokoontumistiloja.

Kaikki toimipisteemme, myös Töölön Kisahallin venepaikkavaraukset, ovat keskiviikosta 18.3. alkaen kiinni. 

Käsittelemme jälleen venepaikkahakemuksia. Tällä hetkellä käsittelemme hakemuksia, jotka ovat saapuneet meille keväällä 2019. Lähetämme sähköpostilla venepaikkatarjouksen maksutietoineen mahdollisesta venepaikasta


Puhelinpalvelussa poikkeukselliset aukioloajat

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut. Jaamme parhaillaan venepaikkoja kesäksi. Asiakaspalvelupuhelin on siitä syystä avoinna poikkeuksellisesti ma-to 9-12 ja perjantaisin suljettu.

Yhteystiedot ja aukioloajat  

Venepaikkavaraukset (avoinna arkisin klo 9-16)  Huom! Tällä hetkellä toistaiseksi suljettu. 
Paavo Nurmen kuja 1 E, venepaikkavaraukset@hel.fi
Puh. 09 310 87900 (ma-to 9-12, pe suljettu)

Poikkeukset asiakaspalvelun aukioloajoissa

  • Asiakaspalvelupiste toistaiseksi suljettuna koronaepidemian takia.


Huolto-ja korjausasiat

Itäinen veneilytiimi
(Kulosaaren sillasta itään)
Tiimiesimies Juha Hjelt, puh. 09 310 26734
itainenveneilytiimi@hel.fi

Eteläinen veneilytiimi
Tiimiesimies Tomi Bruns, puh. 09 310 28775
lantinenveneilytiimi@hel.fi

Tiedote veneen talvisäilytyspaikan hakijoille

Helsingin kaupungin venepaikkavarausten asiakaspalvelu on ruuhkautunut uuden järjestelmän käyttöönoton viivästymisen vuoksi. Tästä syystä talvisäilytyshakemusten käsittely ei onnistu aikataulun mukaisesti, joten palaamme vielä tällä kaudella nostojärjestysalueilla takaisin vanhaan käytäntöön.

Toimintaohje nostojärjestysalueille haluaville, myös jo sähköisesti paikkaa hakeneille

1. Käy katsomassa onko haluamallasi nostojärjestysalueella tilaa veneellesi. Nostojärjestysalueita ovat Hernesaari, Pajalahti, Kaisaniemi, Lähteelä, Ruusuniemi I ja II, Puotila, Marjaniemi sekä Strömsinlahti.

2. Kun löydät sopivan paikan, tule venepaikkavarauksiin maksamaan talvisäilytys (vain korttimaksut). Palvelemme arkisin klo 9-16, Paavo Nurmen kuja 1 E, 00250 Helsinki. Saat samalla talvisäilytykseen oikeuttavan tarran.

3. Nosta veneesi alueelle ja kiinnitä tarra näkyvälle paikalle telakointivälineeseen tai veneeseen.

Asiakaskohtaisten ruutupaikkojen haku säilyy sähköisenä osoitteessa venepaikat.hel.fi. Ruutupaikkojen lukumäärä on rajallinen, ja hakijoiden suuren määrän vuoksi paikkoja ei riitä kaikille halukkaille. Veneiden talvisäilytysypaikkojen haku kuluvalle kaudelle sulkeutuu, kun kaikki paikat on jaettu. Tiedotamme asiasta osoitteissa venepaikat.hel.fi sekä hel.fi/veneily.

Enemmän irti saaristosta: Ahti-palvelu tuo saariston mahdollisuudet yhdelle alustalle

Helsingin kaupunki haluaa saariston entistä lähestyttävämmäksi kaupunkilaisille – veneettömille ja veneellisille. Kehitteillä oleva Ahti-palvelu vastaa tähän tarpeeseen. Ahti kokoaa saariston tarjoamat virkistysmahdollisuudet ja palvelut saman katon alle. Palvelu on suunnattu merellisestä Helsingistä kiinnostuneille kaupunkilaisille, veneen omistajille sekä alueen palveluntuottajille ja mikroyrittäjille.

Syyskuussa palvelusta julkaistiin testiversio, jota pääsee testaamaan osoitteessa ahti.app. Testiversion avulla kerätään palautetta palvelun kehittämiseksi lopulliseksi versioksi. Suunnitelmissa Ahdista pääsee nauttimaan Helsinki Biennaalin yhteydessä kesällä 2020.

Veneiden lyhytaikainen kiinnittyminen

Helsingissä on maksuttomia veneiden lyhytaikaiseen kiinnittymiseen tarkoitettuja paikkoja, joissa pysäköinnin pituus on rajoitettu kahdesta neljään tuntiin. Lue lisää paikoista täältä

Tilaa Vene Helsingissä, Helsingin venepaikkojen oma uutiskirje, josta löydät ajankohtaiset asiat

Tästä pääset uutiskirjeen tilauslomakkeeseen.JAA
12.05.2020 15:15

Veneilijän opas (PDF)

Mm. satamat ja rajoitukset

Veneilijän oppaan kartta (PDF)

Kartalla merkinnät palveluista

Saaristo

Helsingin kaupunki hallinnoi upeita saaristoalueita ja merellisiä ulkoilupuistoja aivan kaupungin tuntumassa ja lähialueilla.

Saunat

Tilaus- ja yleisövuorosaunoja on saarissa mitä ihanimmissa miljöissä, kuten Kaunissaaresta, Uunisaaresta ja Pihlajasaaresta.