Suoraan sisältöön

Pihlajasaari

Pihlajasaari, kuva: Helsingin kaupunkiSijainti

Etelä-Helsingissä, Hernesaaren edustalla, noin 3 km keskustasta. 

Isäntä Lehtinen Raimo, puh. 09 310 71518

Julkinen liikenne

Pihlajasaari sijaitsee Hernesaaren edustalla, noin 10 minuutin merimatkan päässä. Sinne on vesiliikenneyhteys Merisatamasta ja Ruoholahdesta. Liikennöitsijä JT-Line Oy, puh. 010 205 1880
Huom! Vesibussissa ei ole polkupyörien kuljetusta. Saareen saapuvat asiakkaat voivat ulkoiluttaa koiriaan Pihlajasaarella pois lukien uimaranta- ja lasten leikkipaikka-alueet. 

Kuvaus

Pihlajasaari on entinen huvilasaari, joka nykyisin on helsinkiläisten monipuolinen ulkoilualue. Saarella on vielä joitakin vanhoja huviloita ja sen luonto koostuu kallioista, metsiköistä, lehtomaista sekä kallio- ja hiekkarannoista. Monipuolinen luonto, hyvä sijainti ja toimivat palvelut ovat tehneet Pihlajasaaresta helsinkiläisten suosituimman kesäsaaren.

Auringonpalvojia ja uimareita houkuttavat erityisesti Pihlajasaaren hiekkarannat. Useat saaren rakennuksista on suojelu kohteita. Saaria on oikeastaan kaksi, läntinen ja itäinen Pihlajasaari, mutta kävelysilta yhdistää ne. Saarten pinta-ala on yhteensä noin 26 hehtaaria.

Palvelut

Toteuta kokous-, työhyvinvointi-, virkistys- ja retkipäivät sekä tapahtumat Pihlajasaaressa. Varattavanasi on kaksi saunaa ja kaksi kokoushuvilaa. Saarella on myös ravintola.Varaa kokoustila vanhasta huvila Villa Wästanhällista  (25 e/tunti) tai Villa Björkaksesta (35 e/tunti), saunavuoro Aalto-saunasta tai Rantasaunasta tai ruokailu ravintola Pihlajasaaresta. 

Huom!

Kaunissaaren ja Pihlajasaaren saunat, mökit ja kokoushuvilat tulevat varattavaksi myöhemmin keväällä 2021 ilmoitettavana aikana Varaamosta.

Katso täältä Pihlajasaaren saunat


Varaa täältä Villa Wästanhäll

Varaa täältä Villa Björkas

- Venesatamassa aisapaikkoja 24 ja poijupaikkoja 21 sekä septitankin tyhjennyslaite. Satamamaksu yöpyviltä veneiltä 15 e/ vrk. Päivävieraille maksuton.
- Telttailu sallittu Itäisessä Pihlajasaaressa  Maksu on 15 e / vrk
- Kioski ja kahvila
- Ravintola Pihlajasaari 
- Hiekka- ja kalliorantoja
- Naturisteille varattu ranta-alue Itäisessä Pihlajasaaressa
- Kolme keittokatosta, joissa on polttopuut valmiina ja juomavesipisteet
- WC:t / Inva-WC
- Hiekkateitä ulkoiluun ja kuntoiluun
- Merkitty luontopolku, jonka pituus on noin 2 kilometriä. Luontopolku-esite ja -kartta kertovat saaren historiasta ja luonnosta.
- Uimakoppeihin ei oteta uusia asiakkaita jonoon. Olemme uudistamassa varausjärjestelmää.
- Ensisijainen maksutapa on pankkikortti.07.04.2021 10:39

Pihlajasaaren kartta (PDF)

Palvelut ja opastus

Pihlajasaaren saunat

Itsepalvelusauna ja Aaltosauna.

Vesireittiliikenne

Kaikki vesireittiliikennetieto täältä

Ravintola Pihlajasaari

Ravintola Pihlajasaari sijaitsee läntisen Pihlaja- saaren länsiosassa.

Yhteysvene Pihlajasaareen

JT-liikenne vie Pihlajasaareen