Suoraan sisältöön

Pihlajasaari

Pihlajasaari, kuva: Helsingin kaupunki

Sijainti

Etelä-Helsingissä, Hernesaaren edustalla, noin 3 km keskustasta. 

Isäntä Lehtinen Raimo, puh. 09 310 71518

Julkinen liikenne

Pihlajasaari sijaitsee Hernesaaren edustalla, noin 10 minuutin merimatkan päässä. Sinne on vesiliikenneyhteys Merisatamasta ja Ruoholahdesta. Liikennöitsijä JT-Line Oy, puh. 010 205 1880
Huom! Vesibussissa ei ole polkupyörien kuljetusta. Saareen saapuvat asiakkaat voivat ulkoiluttaa koiriaan Pihlajasaarella pois lukien uimaranta- ja lasten leikkipaikka-alueet. 

Kuvaus

Pihlajasaari on entinen huvilasaari, joka nykyisin on helsinkiläisten monipuolinen ulkoilualue. Saarella on vielä joitakin vanhoja huviloita ja sen luonto koostuu kallioista, metsiköistä, lehtomaista sekä kallio- ja hiekkarannoista. Monipuolinen luonto, hyvä sijainti ja toimivat palvelut ovat tehneet Pihlajasaaresta helsinkiläisten suosituimman kesäsaaren.

Auringonpalvojia ja uimareita houkuttavat erityisesti Pihlajasaaren hiekkarannat. Useat saaren rakennuksista on suojelu kohteita. Saaria on oikeastaan kaksi, läntinen ja itäinen Pihlajasaari, mutta kävelysilta yhdistää ne. Saarten pinta-ala on yhteensä noin 26 hehtaaria.

Palvelut

- Saaren Saunat
-
Toteuta kokous-, työhyvinvointi-, virkistys- ja retkipäivät sekä tapahtumat Pihlajasaaressa. 2 saunaa. 2 kokoushuvilaa. 1 ravintola. Varaa kokoustila vanhasta huvila Villa Wästanhällista  (25€/tunti) tai Villa Björkaksesta (35€/tunti) , sauna Aalto-saunasta tai rantasaunasta, ruokailu ravintola Pihlajasaaresta. 

Siirrymme käyttämään sähköistä varausjärjestelmää vuonna 2020, josta annamme lisätietoa myöhemmin. Nämä kohteet eivät ole varattavissa puhelimitse.


- Venesatamassa aisapaikkoja 24 ja poijupaikkoja 21 sekä septitankin tyhjennyslaite. Satamamaksu yöpyviltä veneiltä 15 euroa / vrk. Päivävieraille maksuton. 
- Telttailu sallittu Itäisessä Pihlajasaaressa  Maksu on 15 euroa / vrk
- Kioski ja kahvila
- Ravintola Pihlajasaari 
- Hiekka- ja kalliorantoja
- Naturisteille varattu ranta-alue Itäisessä Pihlajasaaressa
- Kolme keittokatosta, joissa on polttopuut valmiina ja juomavesipisteet
- WC:t / Inva-WC
- Hiekkateitä ulkoiluun ja kuntoiluun
- Merkitty luontopolku, jonka pituus on noin 2 kilometriä. Luontopolku-esite ja -kartta kertovat saaren historiasta ja luonnosta.

Ensisijainen maksutapa on pankkikortti.JAA
16.01.2020 11:38

Pihlajasaaren kartta (PDF)

Palvelut ja opastus

Pihlajasaaren saunat

Itsepalvelusauna ja Aaltosauna.

Vesireittiliikenne

Kaikki vesireittiliikennetieto täältä

Ravintola Pihlajasaari

Ravintola Pihlajasaari sijaitsee läntisen Pihlaja- saaren länsiosassa.

Yhteysvene Pihlajasaareen

JT-liikenne vie Pihlajasaareen