Suoraan sisältöön

Pihlajasaari

Pihlajasaari, kuva: Helsingin kaupunki

Sijainti

Etelä-Helsingissä, Hernesaaren edustalla, noin 3 km keskustasta. 

Isäntä Lehtinen Raimo, puh. 09 310 71518

Julkinen liikenne

Pihlajasaari sijaitsee Hernesaaren edustalla, noin 10 minuutin merimatkan päässä. Sinne on vesiliikenneyhteys Merisatamasta ja Ruoholahdesta. Liikennöitsijä JT-Line Oy, puh. 010 205 1880
Huom! Vesibussissa ei ole polkupyörien kuljetusta. Saareen saapuvat asiakkaat voivat ulkoiluttaa koiriaan Pihlajasaarella pois lukien uimaranta- ja lasten leikkipaikka-alueet. 

Kuvaus

Pihlajasaari on entinen huvilasaari, joka nykyisin on helsinkiläisten monipuolinen ulkoilualue. Saarella on vielä joitakin vanhoja huviloita ja sen luonto koostuu kallioista, metsiköistä, lehtomaista sekä kallio- ja hiekkarannoista. Monipuolinen luonto, hyvä sijainti ja toimivat palvelut ovat tehneet Pihlajasaaresta helsinkiläisten suosituimman kesäsaaren.

Auringonpalvojia ja uimareita houkuttavat erityisesti Pihlajasaaren hiekkarannat. Useat saaren rakennuksista on suojelu kohteita. Saaria on oikeastaan kaksi, läntinen ja itäinen Pihlajasaari, mutta kävelysilta yhdistää ne. Saarten pinta-ala on yhteensä noin 26 hehtaaria.

Palvelut

Toteuta kokous-, työhyvinvointi-, virkistys- ja retkipäivät sekä tapahtumat Pihlajasaaressa. Varattavanasi on kaksi saunaa ja kaksi kokoushuvilaa. Saarella on myös ravintola.Varaa kokoustila vanhasta huvila Villa Wästanhällista  (25 €/tunti) tai Villa Björkaksesta (35 €/tunti), saunavuoro Aalto-saunasta tai Rantasaunasta tai ruokailu ravintola Pihlajasaaresta. 

Pihlajasaaren saunat ja kokoushuvilat ovat varattavissa Varaamo-verkkopalvelun kautta 30.3.2020 alkaen. Kohteita ei voi enää varata puhelimitse.

Siirry Varaamoon

Huom! Varaamo toimii hallituksen ja Helsingin kaupungin linjausten mukaisesti. Nykyiset olosuhteet huomioon ottaen Varaamossa toimivat palvelut eivät toistaiseksi ota tilavarauksia vastaan. Haluamme varmistaa kaikkien kuntalaisten, asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuuden ennen tilavarausten mahdollistamista. Toivomme joustavuutta tässä tilanteessa. Avaamme varauskalenterit, kun tilojemme käyttö on jälleen turvallista.

Katso täältä Pihlajasaaren saunat

Varaa täältä Villa Wästanhäll

Varaa täältä Villa Björkas


  • Venesatamassa aisapaikkoja 24 ja poijupaikkoja 21 sekä septitankin tyhjennyslaite. Satamamaksu yöpyviltä veneiltä 15 €/ vrk. Päivävieraille maksuton. 
  • Telttailu sallittu Itäisessä Pihlajasaaressa  Maksu on 15 € / vrk
  • Kioski ja kahvila
  • Ravintola Pihlajasaari 
  • Hiekka- ja kalliorantoja
  • Naturisteille varattu ranta-alue Itäisessä Pihlajasaaressa
  • Kolme keittokatosta, joissa on polttopuut valmiina ja juomavesipisteet
  • WC:t / Inva-WC
  • Hiekkateitä ulkoiluun ja kuntoiluun
  • Merkitty luontopolku, jonka pituus on noin 2 kilometriä. Luontopolku-esite ja -kartta kertovat saaren historiasta ja luonnosta.

Ensisijainen maksutapa on pankkikortti.JAA
25.03.2020 11:18

Pihlajasaaren kartta (PDF)

Palvelut ja opastus

Pihlajasaaren saunat

Itsepalvelusauna ja Aaltosauna.

Vesireittiliikenne

Kaikki vesireittiliikennetieto täältä

Ravintola Pihlajasaari

Ravintola Pihlajasaari sijaitsee läntisen Pihlaja- saaren länsiosassa.

Yhteysvene Pihlajasaareen

JT-liikenne vie Pihlajasaareen