Suoraan sisältöön

Elisaari

Elisaari, kuva: Helsingin kaupunki

Avoinna 1.5. - 30.9. ja sopimuksen mukaan

Osoite

10270 Barösund

Tiedustelut ja varaukset

040 701 6301, info@elisaari.fi, Elisaari palvelukartalla

Sijainti

Barösundissa Inkoon saaristossa, saaren länsipäässä. Helsingistä noin 65 km meritse - maantietä noin 73 km Barölandetin lossirantaan, josta vesimatkaa 1,5 km Elisaareen.

Ajo-ohje

Helsingistä Hangon tietä Inkoon risteyksen ohi 2 km, kunnes tulee viitta oikealle "Fagervik". Ajetaan liittymästä alas ja käännytään vasemmalle Fagervikiin ja sitä tietä ajetaan noin 1 km ja sitten käännytään oikealle Fagervikiin. Kun tätä tietä on ajettu noin 7 km, käännytään vasemmalle Barösundiin, jonne on noin 7 km. Barösundista kulkee lossi Orslandetiin. Lossilta on opasteet noin kahden kilometrin päässä sijaitsevalle Elisaaren pysäköintialueelle. Siellä on laituri, josta on näköyhteys Elisaaren satamaan.

Taksiveneet

Helsingin kaupunki omistaa Orslandetissa pysäköintialueen, josta on noin 100 metrin merimatka Elisaaren satamaan. Matkan voi tehdä taksiveneellä Barösundin lossilta tai sopia noudosta alueen hoidosta vastaavan kanssa. Tryggves Båttaxi Venetaksi  040 5026836.

Julkinen liikenne

Tiedustelut Helsingin Matkahuolto.

Kuvaus

Elisaaren alue on erittäin kaunis ja tunnettu Suomen suurimpiin kuuluvasta luonnonvaraisesta tammimetsiköstään. Saaressa on vuonna 1902 rakennettu kartano. Elisaaressa kasvaa monia harvinaisia kasveja. Eläimistö on runsas, ja alueella on tavattu valkohäntäpeuroja ja hirviä. Viitoitettu luontopolku on hyvä keino tutustua saareen. Osa Elisaaresta on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi vuonna 1994. Ulkoilualue on perustettu vuonna 1971. Alueen pinta-ala on 323 ha (vesialue 91 ha).

Palvelut

- Laituripaikat Elisaaren ja Orslandetin välisessä salmessa. m100 poijullista laituripaikkaa, joista yli 50:ssä sähköpiste. Suurimmat satamassa käyneet veneet syvyydeltään 2,6 m.
- Satamamaksu 16 e / vrk (alle - 4 m) ja 20 e / vrk (yli 4 m leveät alukset).
- Sähkö A alle 4 m leveät veneet 5e, sähkö B isot yli 4 m leveät veneet 6 e
- suihku 3 e / h henkilö, naisten ja miesten puoli erikseen
- Soutuveneitä vuokrattavissa, hinta 5 e / h tai 15 e / vrk
- Mahdollisuus heittouistinkalastukseen, lupia saa ostaa satamatoimistosta 
- Keittokatokset, 3 katosta, joissa useampi pöytä ja tulisija
- Saunat
- Satamatoimisto/kahvila sesonkiaikana avoinna 9.00 - 22.00, toimii samalla myös alueen toimistona
- Pitopalvelu ja kahvila, pitopalvelu toimii kartanossa, tilausten mukaan
- Kokoustilat päätalossa, sovitaan erikseen, sisältää tarjoilun
- Leirintäalue sataman välittömässä läheisyydessä. Varustukseen kuuluvat keittokatokset, wc:t ja vesipisteet. Telttapaikka (4 hlöä) 16 e / vrk, telttapaikka(1-2- hlön teltta) 8 e /vrk ja telttapaikka  (5 tai yli hlön teltta) 4 e /hlö/vrk
- Tammiston hirsirakenteisessa huvilassa yöpymistilaa 6:lle, sijaitsee tammilehdon kupeessa, rannan tuntumassa. Normaali mökkivarustus ja sähkölämmitys. Hinta 110 e / vrk 
- Sisarusten talo sijaitsee 800 metriä rannasta, talo on jaettu kahteen erilliseen huoneistoon. Pienelle puolelle mahtuu 3 hlöä, suurelle 6 hlöä, normaali mökkivarustus ja sähkölämmitys. Hinta 60 e / vrk / pieni puoli, 70 e / vrk / iso puoli.

Kaikkiin majoitustiloihin varattavissa lisävuode ja pinnasänky11.01.2021 15:22