Suoraan sisältöön

Lähteelän saunat

Lähteelä, kuva: Helsingin kaupunki

Lähteelän ulkoilualue sijaitsee Porkkalassa Kirkkonummella, Helsingistä länteen noin 35 km meritse ja 45 km maitse.

Ajo-ohje

Ajetaan Helsinki-Hanko tietä, josta käännytään Porkkalantielle Porkkalanniemeen. Ajetaan 18,5 km. Pysäköintipaikka on Lähteelän alueen pohjoisosassa, josta johtaa rantaan noin 1,5 kilometriä pitkä viitoitettu reitti.

Veneellä saapuva

ks. läntisen Suomenlahden merikorttisarja B, sivu 721

59°58,9 N 24°26,4 E

Saunavaraukset ja tiedustelut

Ajantasaiset tiedot löydät kotisivuiltamme lahteela.fi

+358442372462

info@lahteela.fi

Lähteelän saunat

Lähteelän saunat ovat erittäin suosittuja niin retkeilijöiden kuin veneilijöiden keskuudessa. Pyrimme suunnittelemaan saunojen käyttöajat, niin että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan Lähteelän pehmeistä löylyistä. Kauden 2020 alussa varattavissa kaksi saunaa, joista molemmissa on oma uimalaituri sekä vilvoittelukuisti. Lämmitämme ”aamusaunaa” tarpeen mukaan ja parhaan ajankohtaisen tiedon saa kahvila-ravintolasta kysymällä.

Puulämmitteinen sauna

Lämmitämme saunan jättikokoista IKI-kiuasta kuorettomalla lepällä, saavuttaaksemme mahdollisimman hyvät löylyt ja ympäristöön leviää vain vieno savustetun lepän tuoksu. Kiukaan löylyt ovat lempeän pehmeät mutta kuitenkin juuri sellaiset Suomalaiseen saaristo maisemaan sopivat. Ylälauteelta onkin suora näkymä merelle ja vilvoitella voi käydä omalta uimalaiturilta, katseilta suojassa.

Voimassaolevat hinnat löytyvät nettisivuiltamme

Sähkölämmitteinen sauna

Lähteelän suosituin sauna. Puiden katveessa, hirsirakenteinen rantasauna, jonka vilvoitteluterassilla viihtyisi pidempäänkin. Pukuhuoneessa on reilusti tilaa ja naulakoita, samoin kuin pesutiloissakin. Ylälauteilla kuulee usein sanottavan, ”onpa yllättävän hyvät löylyt” eikä turhaan, sillä parisataa kiloa kiuaskiviä ja yhdistettynä oikeaan ilmanvaihtoon sekä kiukaan säätöihin takaavat erittäin miellyttävän saunakokemuksen. Lauteillekin mahtuu 10 henkilöä yhtä aikaa helposti. Vilvoittelemaan pääsee myös mereen, sillä saunalla on oma uimalaituri.

Varsinkin viikonloppuisin erittäin suosittu, joten varaathan vuoron ajoissa.

Lähteelän aamusauna

Lähteelässä nautitaan saunaelämästä myös aamuisin. Katso ajankohtaiset tiedot aamusaunojen ajoista nettisivuiltamme.15.06.2021 11:19

Lähteelä

Lisää tietoa Lähteelän ulkoilualueesta