Suoraan sisältöön

Talvipuutarha

Hammarskjöldintie 1 A
00250 Helsinki
+358 9 310 39985
Toimipiste kartalla

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Toimipiste kartalla

Talvipuutarha

Talvipuutarha on ollut yli 125 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden pohjoispäässä, Olympiastadionin vieressä, osoitteessa Hammarskjöldintie 1 A.

Huom! Talvipuutarhassa tarkistetaan kävijöiden koronapassit 7.12.2021 lähtien toistaiseksi.

Kukoistusta kolmessa huoneessa

Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia. Palmuhuoneessa ja Länsisiivessä viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset, uljas kuningasmagnolia, vanhan ajan huonekasvit sekä noin 130-vuotias kameliapuu, joka on puutarhan vanhin kasvi. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Joulun kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Helmikuussa voi päästä todistamaan lumikuningattaren kukintaa ja pääsiäisenä kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit. Syksy on orkideoiden parhaimman kukinnan aikaa. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit.

Talvipuutarhaan ei ole pääsymaksua. Jos haluat opastuksen, voit tilata maksullisen opastuksen Helsinki Oppaat ry:n Talvipuutarhan historiaan perehtyneiltä matkaoppailta. Talvipuutarhaa ei vuokrata tilaisuuksien järjestämiseen.

Ruusujen loistoa muotopuutarhassa

Talvipuutarhan edustan Ruusutarhaa voi ihailla toukokuun alusta lokakuun loppuun. Ruusutarha on 1920-luvulla perustettu muotopuutarha, johon kuuluu ruusuistutuksia, terasseja, kukkivia muureja, perennapenkkejä, vajotettu ruohokenttä sekä muotoon leikattuja pensaita ja puita. Ruusutarhassa ei voi järjestää tilaisuuksia. Ruusutarhassa liikutaan hiekkakäytävillä, ei nurmialueilla.

Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/talvipuutarha.

Nukketeatteri Sytkyt Talvipuutarhassa: Prinsessa Ruusunen

 

ti

09:30

to

15:15

PÄHKINÄNSÄRKIJÄ, Helsingin kaupungin Talvipuutarhan Joulusatu 2021

Talvipuutarha

Nukketeatteri Sytkyjen perinteinen satutuokio lapsille Talvipuutarhan etupihalla.  Lue lisää »


Kuvagalleria Talvipuutarha pääsiäinen

Loading..

 03.12.2021 12:43