Talvipuutarha

Ohjelmaa kesällä 2018

Tiistaina 28.8.
Lasten kesäteatteri: Tammen tarinat (Nukketeatteri Sytkyt)
Iso tammi on Kalevalassa esipuu, maailmanpuu. Kalevalassa iso tammi kasvaa maailmaan jo alkuaikana, kun maailmaa vielä luodaan. Tammi peittää kuun ja auringon, ja maailmaan tulee pimeä. Lopulta merestä tulee pieni vaskinen miekka, joka kaataa puun. Puun taikavoimat vapautuvat ihmisten iloksi. Latvan taittaja saa iäisen taian, tarinan kertomisen taidon. Ikäsuositus 3–9-vuotiaat. Kesto noin 20 minuuttia.
www.sytkyt.fi
klo 9.30 ja 10.30

_________

Talvipuutarha on ollut yli 120 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Kasvien lisäksi kävijöitä ilahduttavat altaassa uiskentelevat karpit. Kesäisin ja vielä syksylläkin ohikulkija voi ihastella Talvipuutarhan edustan ruusutarhaa.

Talvipuutarhaan tutustuu matkailijoiden ja kuntalaisten lisäksi päiväkoti- ja eläkeläisryhmiä, koululuokkia, opiskelijoita, yhteisöjä ja yrityksiä. Opastuksista on sovittava etukäteen.

Talvipuutarhan takana on kaupunginpuutarha, jossa kasvatetaan muun muassa kesäkukkia kaupungin puistoihin. Kaupunginpuutarha on yleisöltä suljettu alue.

Kukoistusta kolmessa huoneessa

Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia. Palmuhuoneessa viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset ja puutarhan vanhimmat kasvit, yli satavuotiaat kameliapuut. Länsisiivessä on muun muassa kääpiöpalmuja, käpypalmu ja uljas kuningasmagnolia sekä vanhan ajan huonekasveja. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Joulun kukkijoita ovat joulutähdet, atsaleat, tulppaanit, amaryllikset, hyasintit ja kielot. Pääsiäisenä kukoistavat pääsiäisliljat ja tulppaanit.

Haluatko opastuksen Talvipuutarhaan?

18 Helsingin auktorisoitua matkailuopasta on saanut Helsingin kaupungin asiantuntijoiden perehdytyksen Talvipuutarhaan. Ole suoraan yhteydessä oppaaseen ja sovi opastuksesta ja oppaan palkkiosta.

Omien eväiden syöminen on silti sallittua.

Kuvagalleria Talvipuutarha pääsiäinen

Loading..

 JAA
28.08.2018 16:04