Suoraan sisältöön

Talvipuutarha

Hammarskjöldintie 1 A
00250 Helsinki
+358 9 310 39985
Toimipiste kartalla

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Toimipiste kartalla

Talvipuutarha

Talvipuutarha on 1.10.2023 ollut 130 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Hienostunut eksoottisten kasvien keidas kutsuu viherretkelle kaikkina vuodenaikoina. Talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden pohjoispäässä, Olympiastadionin vieressä, osoitteessa Hammarskjöldintie 1 A.

Kukoistusta kolmessa huoneessa

Talvipuutarhassa on yli 200 erilaista kasvia kolmessa erihenkisessä huoneessa. Palmuhuoneen näkymää hallitsevat kuningasmagnolia, suuret peikonlehdet sekä palmut ja noin 130-vuotias kameliapuu, joka on yksi kasvihuoneiden vanhimista kasveista. Läntisessä siivessä on kasvipöydille ja kasvipeteihin istutettu vanhoja huonekasveja ja kulloisenkin sesongin kukkivia ruukkukasveja. Kaktushuone on mehikasvien kasvupaikka. Huonetta hallitsevat aaloet ja pienin valkoisin kukin kukkivat rahapuut sekä lukuisat erilaiset kaktukset, joiden kukinta on parhaimmillaan touko-kesäkuussa ja marras-joulukuussa.  

Talvipuutarhaan ei ole pääsymaksua. Jos haluat opastuksen, voit tilata maksullisen opastuksen Helsinki Oppaat ry:n Talvipuutarhan historiaan perehtyneiltä matkaoppailta. Talvipuutarhaa eikä ruusutarhaa vuokrata tilaisuuksien järjestämiseen.

Ruusujen loistoa muotopuutarhassa

Kasvihuoneen edustan ruusutarha on kaupunginpuutarhuri Svante Olssonin vuonna 1924 suunnittelema ja rakennuttama. Tarhaa rajaa molemmilta reunoilta muotoon leikatut lehmukset. Ruusutarhan välitasanteella ja kivimuurin juurella on laajat perennaistutukset. Ruusutarhan ryhmäruusulajikkeet kukkivat heinäkuusta syyskuuhun. Lisää kukkaloistoa alueelle keväästä syksyyn tuo Talvipuutarhan edustan yläterassin kesäkukkaryhmä ja näyttävät ruukkuistutukset. Ruusutarhassa liikkuminen tapahtuu hiekkakäytävillä.


Vuonna 2023 Talvipuutarhassa ei ole nukketeatteriesityksiä

Kunnioittaakseen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Nukketeatteri Sytkyn Juha Laukkasen muistoa, Talvipuutarhassa ei järjestetä tänä vuonna nukketeatteriesityksiä.


Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/talvipuutarha.


Kuvagalleria Talvipuutarha pääsiäinen

Loading..

 28.02.2023 14:46