Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Toimipiste kartalla

Matonpesulaiturit

Kaupungin rannoilla on 12 matonpesulaituria.

Laitureiden läheisyyteen on sijoitettu kuivausmankelit, joiden avulla pesun jälkeen voi matoista puristaa enimmän veden pois. Mattojen kuivaukseen on myös käytettävissä telineet. Laiturit pyritään talven jälkeen saattamaan käyttökuntoon toukokuun alkupuolella.

Uusia matonpesuun tarkoitettuja laitureita ei rakenneta. Nykyiset laiturit voivat kuntonsa puolesta palvella tarkoitustaan vielä useita vuosia.

Pukinmäen matonpesupaikka

Helsingin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kuivan maan matonpesupaikka on Pukinmäessä. Vantaanjoen läheisyydessä olevan pesupaikan likavedet menevät viemäriin eivätkä likaa tai rehevöitä vesistöjä. 

Pukinmäen matonpesupaikalla on 16 kapeampaa pesuallasta (leveys 120 cm) ja neljä isompaa pesuallasta (leveys 270 cm). Pesuvesi tulee hanasta ja suihkuaa matolle koko pesualtaan leveydeltä. Kuivausmankeli ja -telineet kuuluvat matonpesupaikan varustukseen.

Mattopyykille pääsevät tasaisen maaston ansiosta kaiken ikäiset ja liikkumisesteiset pyykkärit. Vieressä on myös pieni oleskelualue penkkeineen vaikka eväiden syömistä varten. Lähellä sijaitsee pysäköintialue, jota käyttävät myös palstaviljelijät.

Matonpesupaikka sijaitsee Pukinmäen rantapuistossa, Pukinmäenkaaren ja Tapaninvainiontien liikenneympyrän lähettyvillä. 

Pukinmäen pesupaikka on avoinna toukokuun alkupuolelta syyskuun puoliväliin päivittäin kello 7 - 21.

Sijainti
Pukinmäen rantapuisto
Simpukkakuja 2, 00780 Helsinki

Matonpesupaikat palvelukartalla14.10.2022 17:31