Suoraan sisältöön

Haltialan kotieläintila

Haltialan tila on kuin pala suomalaista maalaismaisemaa. Haltialan tila tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua kotieläimiin.

Kotieläimiä katsomaan

Lampolassa on paljon uusia karitsoja nähtävillä.
Avoinna pääsiäisenä (la, su, ma) klo 11.00–18.00. Pitkäperjantaina suljettu.

Haltialan tilalla on monia kotieläimiä, kuten lehmiä, lampaita, sikoja ja kanoja. Ne ovat kesästä syksyyn ulkona, jolloin niitä pääsee piha-alueella katsomaan aamusta iltaan. Kesäkaudella tila on avoinna klo 7.00–23.00.

Muun osan vuotta eläimet ovat sisätiloissa. Silloin niitä pääsee katsomaan yleensä arkisin klo 18–20 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Ryhmät esim. päiväkodeista ja kouluista voivat vierailla kotieläintilalla. Vierailusta on sovittava etukäteen.

Haltialan tilan osoite: 
Laamannintie 17
Vapaa pääsy,  päiväkotivierailuista sovittava etukäteen.

Tilanhoitaja Jari Kuusinen:
puh. 0500 607 444

Kukkien ja herneiden poimintaa

Perinteisten viljakasvien lisäksi joillekin pelloille kylvetään hernettä ja kukkia, joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan heinä–elokuussa. Tarkka ajankohta vaihtelee herneiden kypsymisen ja kukkien kukinnan mukaan. Pelloilla komeilee muun muassa auringonkukkaa, ruiskaunokkia ja pellavaa. Tilalla on opastauluja, joissa kerrotaan, mistä kukkia ja herneitä saa kerätä. Poimia saa vain rajoitetun määrän, jotta iloa riittäisi mahdollisimman monelle.

Muut palvelut

Kahvila-ravintola Wanha Pehtoori Alueella on myös vapaasti klo 7.00–22.00 käytettävä grilli, johon on kuitenkin tuotava itse puut tai hiilet.

Tilan pihapiiri ja grillialue on oltava tyhjänä siten, että yörauha alkaa klo 23.00.  

 JAA
15.04.2019 11:31