Suoraan sisältöön

Haltialan kotieläintila

Haltialan tila on kuin pala suomalaista maalaismaisemaa. Haltialan tila tarjoaa kävijöille ympäri vuoden mahdollisuuden tutustua kotieläimiin. Kesäkaudella tila on yleisölle avoinna klo 7.00–23.00. Marras–toukokuussa tilalle pääsee tutustumaan samoina kellonaikoina. 

Kotieläimiä katsomaan

Lampolassa on pääsiäisen aikaan paljon uusia karitsoja nähtävillä.
Avoinna pääsiäisenä (la, su, ma) klo 11.00–18.00. Pitkäperjantaina lampola on suljettu.

Haltialan tilalla on monia kotieläimiä, kuten lehmiä, lampaita, sikoja ja kanoja. Ne ovat kesästä syksyyn ulkona, jolloin niitä pääsee piha-alueella katsomaan aamusta iltaan. Kesäkaudella tila on avoinna klo 7.00–23.00.

Muun osan vuotta eläimet ovat sisätiloissa. Silloin niitä pääsee katsomaan yleensä arkisin klo 18–20 ja viikonloppuisin klo 11–18.

Ryhmät esim. päiväkodeista ja kouluista voivat vierailla kotieläintilalla. Vierailusta on sovittava etukäteen.

Haltialan tilan osoite: 
Laamannintie 17
Vapaa pääsy,  päiväkotivierailuista sovittava etukäteen.

Tilanhoitaja Jari Kuusinen:
puh. 0500 607 444

Kukkien ja herneiden poimintaa

Perinteisten viljakasvien lisäksi joillekin pelloille kylvetään hernettä ja kukkia, joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan heinä–elokuussa. Tarkka ajankohta vaihtelee herneiden kypsymisen ja kukkien kukinnan mukaan. Pelloilla komeilee muun muassa auringonkukkaa, ruiskaunokkia ja pellavaa. Tilalla on opastauluja, joissa kerrotaan, mistä kukkia ja herneitä saa kerätä. Poimia saa vain rajoitetun määrän, jotta iloa riittäisi mahdollisimman monelle.

Muut palvelut

Haltialan tilalla on myös vapaasti käytettävä grilli klo 7–22 välisenä aikana. Käyttäjän on tuotava mukanaan itse tarvitsemansa puut tai hiilet.

Tilan pihapiirin ja grillialueen on oltava tyhjänä siten, että yörauha alkaa klo 23.00.  

 JAA
06.12.2019 03:35