Suoraan sisältöön

Haltialan kotieläintila

Haltialan lehmät ulkoilevat ympäri vuoden, ja niitä pääsee näkemään talvella pihatarhassa ja kesällä laitumella. Haltialan tilalla on myös lampaita ja kanoja sekä kesäaikaan possuja. Ne ovat kesästä syksyyn ulkona, jolloin niitä pääsee katsomaan aamusta iltaan. Talvi- ja kevätkauden lampaat ja kanat ovat sisätiloissa.

Haltialan kotieläintila on erityisesti lapsiperheiden suosima vierailukohde.

Hyvä tietää tilalla vieraillessa

  • Pysäköintialueet on merkitty erikseen. Maatilan ja ravintolan piha-alueelle ei saa ajaa autolla. Piha-alueen pysäköinti ainoastaan tilan henkilökunnalle.  
  • Eläinten karsinoihin tai ulkotarhoihin saavat mennä vain eläintenhoitajat.
  • Eläinten ruokkiminen on kielletty. Eläimillä on lajinmukainen suunniteltu ruokinta, mikä takaa niiden hyvinvoinnin.
  • Eläinten lähellä tulee käyttäytyä rauhallisesti ja välttää turhaa meteliä.

Kukkien ja herneiden poimintaa

Perinteisten viljakasvien lisäksi joillekin pelloille kylvetään hernettä ja kukkia, joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan heinä–elokuussa. Tarkka ajankohta vaihtelee herneiden kypsymisen ja kukkien kukinnan mukaan.Pelloilla komeilee mm. auringonkukkaa. Tilalla on opastauluja, joissa kerrotaan, mistä kukkia ja herneitä saa kerätä. Poimia saa vain rajoitetun määrän, jotta iloa riittäisi mahdollisimman monelle.

Muut palvelut

Haltialan tilalla on myös vapaasti käytettävä grilli klo 7–20 välisenä aikana. Käyttäjän on tuotava mukanaan itse tarvitsemansa puut tai hiilet. Grilliä ei voi varata etukäteen. 

Tilan pihapiirin ja grillialueen on oltava tyhjänä klo 20–07.Alueella ja eläintiloissa on tallentava kameravalvonta sekä vartiointi. 14.12.2022 15:26