Suoraan sisältöön

Kysytyimmät kysymykset maauimaloiden avautumisesta

Helsingin maauimalat ja uimahallit avautuvat 1.6.2020 poikkeusjärjestelyin

Uimastadion, Kumpulan maauimala sekä Pirkkolan uimahalli avataan kesän normaalien aikataulujen mukaisesti 1.6. alkaen, ja Itäkeskuksen uimahalli 8.6. poikkeusjärjestelyin ja rajoitetuilla sisäänpääsymäärillä. Alta löydät vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin. Jos kysymykseesi ei löydy vastausta, voit olla yhteydessä suoraan toimipisteeseen:

  • Uimastadion, puh 09 31087854
  • Kumpulan maauimala, puh. 09 31087477
  • Pirkkolan uimahalli, puh. 09 31087916
  • Itäkeskuksen uimahalli, puh. 09 31087202

Mitä tulee huomioida, kun Uimastadion ja Kumpulan maauimala avautuvat 1.6.2020 alkaen?

Maauimalat avataan 1.6., huomioiden soveltavin osin viranomaisten edellyttämiä rajoituksia. Linjausten mukaisesti maauimaloiden turvallisuus nykyisessä koronavirustilanteessa varmistetaan rajaamalla asiakasmäärää sekä huolehtimalla turvaväleistä ja hygieniasta. Maauimaloiden osalta asiakasmäärä rajoitetaan 500 henkeen (sis. henkilökunnan). Toivomme asiakkailta malttia ja että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

Ovatko kaikki altaat avoinna ja onko altaissa henkilömäärärajoituksia?

Maauimaloiden kahvilat, ulkoleikkipaikat, ulkokuntovälineet ja altaat lukuun ottamatta Uimastadionin lasten allasta ovat avoinna. Saunat ja kuntosalit pidetään toistaiseksi suljettuina. Uimastadionin lasten altaita ei avata 1.6., koska altaiden remontti on kesken johtuen koronaepidemian aiheuttamista laatoitusten toimitusvaikeuksista. Uintiaikasuositus on 2 tuntia, jonka avulla pyritään varmistamaan, että mahdollisimman moni pääsee palveluiden pariin. Uintiaikasuosituksista ja muista rajoituksista ohjeistetaan sisääntulon yhteydessä. Sisäänpääsyrajoitusten lisäksi yksittäisten altaiden käyttäjämäärää rajoitetaan altaiden koon mukaisesti. Uimavalvojat seuraavat altaiden käyttäjämääriä ja ohjeistavat asiakkaita tilanteen mukaan.

Myydäänkö maauimaloihin kausikortteja? Pääseekö kausi- ja sarjakorteilla sisään jonon ohi?

Tulevana kesänä maauimaloihin ei myydä kausikortteja rajoitusten ja poikkeusjärjestelyiden vuoksi. Maauimaloihin myydään ainoastaan kertalippuja sekä 10 kerran sarjakortteja. Aiemmista vuosista poiketen sarjakortti tai muut kortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn jonon ohi. Lipputyypistä riippumatta kaikki kulkevat sisään saman jonon kautta.

Miten ja milloin uimahallit avautuvat?

Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahallit aukeavat kesäkuun alussa. Pirkkolan uimahalli avautuu 150 henkilön sisäänpääsyrajoituksella (sis. henkilökunnan) 1.6. alkaen. Pirkkolan uimahalli pyritään pitämään poikkeuksellisen tilanteen vuoksi auki koko kesän ajan. Itäkeskuksen uimahalli avataan viikkoa myöhemmin 8.6. ja sisäänpääsy rajoitetaan 200 henkilöön. Uimahallien asiakasmääriä rajoitetaan myös tilakohtaisesti allas- ja liikuntatilojen osalta. Rajoituksia muutetaan ja päivitetään tarpeen mukaan, mikäli tilojen turvallinen käyttö sitä edellyttää. Yrjönkadun ja Jakomäen uimahallit ovat normaaliin tapaan kesän kiinni.

Aukeaako Pirkkolan Plotti normaalisti?

Pirkkolan Plotti ei avaudu kesän aikana johtuen viranomaisten edellyttämien teknisten ja rakenteellisten peruskorjausten suunnittelun vuoksi. Plotin pohjarakenteet ja viemäröinti uusitaan. Lopulliset korjaustyöt valmistuvat kesäksi 2021. Plotin ollessa suljettuna lapset ja nuoret (alle 18-vuotiaat) pääsevät maksutta Pirkkolan uimahalliin ja aikuisetkin lastenlipun hinnalla (2,50 e).

Onko erityisryhmille järjestetty erillisiä aukioloaikoja?

Erityisryhmille ei ole erillisiä aukioloaikoja, vaan maauimalat ja uimahallit ovat kaikille avoimia aukioloaikojen puitteissa.


Maauimalat

Pirkkolan Plotti

Maauimaloiden ladattavan asiakaskortin sopimusehdot27.05.2020 14:40

Uimaveden laatu ja sinilevät

Uimaveden laatua ja sinilevien esiintymistä seurantaan koko uimakauden ajan

Lue lisää...

Uimavesiprofiilit

Yleisistä uimarannoista on laadittu uimavesiprofiilit, jotka sisältävät tietoa mm. uimarannan varustuksesta ja palveluista.

Lue lisä...