Suoraan sisältöön

Helsingin uimahallit

Itäkeskuksen uimahalli, kuva: Konsta Linkola

Kaupungin hallinnassa on neljä uimahallia, Itäkeskus, Jakomäki, Pirkkola ja Yrjönkatu. Kesäisin liikuntapalveluiden uimahallit ovat kiinni, poikkeusaukioloajat löytyvät jokaisen uimahallin omalta sivulta.

Kaupungin uimahallit

Muut uimahallit Helsingissä

Lisäksi Helsingissä on yhdeksän yhtiöpohjaista uimahallia, joiden toimintaa kaupunki avustaa.

Yleiset uima-allastilat

Uimahallien lisäksi Helsingissä on kymmeniä yleisiä uima-allastiloja. Kaikki yleiset uima-allastilat ovat ympäristöpalveluiden ympäristöterveysyksikön valvonnassa. Yleisiin allastiloihin tehdään tarkastuksia ja vedestä otetaan säännöllisesti näytteitä.

Yksityisten allastilojen (esim. taloyhtiön allas, joka on vain asukkaiden käytössä) toiminnasta huolehtii toimija siten, ettei altaan käyttäjille aiheudu terveyshaittaa.

Ympäristöterveysyksikköön voi ottaa yhteyttä, jos tarvitsee neuvoja tai epäilee hygienia- tai terveyshaittaa allastiloissa.

Uima-allastilojen hygieniaan liittyvä neuvonta: uimavesilaatuvalvonta@hel.fiJAA
21.01.2020 15:35

Erityisuimakortti

Erityisuimakortti myönnetään helsinkiläisille omaehtoiseen uintiin ja se oikeuttaa Helsingin uimahallien käyttöön niiden aukioloaikoina.

Uimapukuohjeistus

Kuvin kerrottu kuinka uimahlliin ja uimahallin saunaan pukeudutaan.

Liikkumisohjelma – Käytä liikkumavarasi!

Liikkumisohjelma on Helsingin kaupungin strateginen kärkihanke, jonka tavoitteena on saada kaupunkilaiset liikkumaan enemmän ja istumaan vähemmän.