Suoraan sisältöön

Liikuntatilojen varaaminen

Aikuisten kilpaurheilutoiminta voi alkaa ulkona 1.6.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksen 27.5.2021 mukaan aikuisten kilpaurheilutoiminta voi alkaa kaupungin hallinnoimilla ulkoalueilla tiistaina 1.6. Yleisöä voidaan ottaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevien linjausten puitteissa ja terveysturvallisuusmääräyksiä noudattaen.  Sisätiloissa voi järjestää 1.–15.6. enintään kymmenen hengen kokoontumisia ja ulkotiloissa enintään 50 (viidenkymmenen) hengen kokoontumisia. Tilaisuuden järjestäjän tulee toimittaa kaupungille ennen kilpailutoiminnan aloittamista terveysturvallisuussuunnitelma, jossa järjestäjä sitoutuu terveysturvallisuustoimenpiteiden toteuttamiseen. Sisätiloissa on kesäkuussa edelleen voimassa 10 henkilön rajoitus.  

Sisäliikuntatilojen käyttörajoitukset pysyvät ennallaan

Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu vakiovuorotoiminta jatkuu liikuntapalvelun tiloissa sekä koulujen liikuntasaleissa.

Vanhempien kuin 2001 syntyneiden vuoroja sisätiloissa ei peruta automaattisesti, vaan ne tulee perua varaajan toimesta. Peruutukset tulee tehdä liikuntapalvelun liikuntahallien ja koulujen liikuntasalien vuoroista. Vuorojen peruutukset tulee tehdä keskiviikkoon 2.6.2021 mennessä osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi. Tämä koskee kaikkia yli 20-vuotiaiden sisävuoroja, sekä myös alle 20-vuotiaiden kilpailuja, otteluita, harjoitusotteluita, tapahtumia ja sarjatoimintaa sisätiloissa.
Kaikki peruuttamattomat vuorot laskutetaan tilavarausasiakkailta. Peruutus koskee vuoroja 30.6. saakka. Perua voi myös ne alle 20-vuotiaiden vakiovuorot, joita ei käytetä.

Seurat itse vastaavat siitä, että vuoroilla on vain harrastajia, joilla on rajoitusten mukaisesti siihen oikeus.

Käytön aloittamisen edellytyksenä on, että seura on laatinut toiminnalle terveysturvallisuussuunnitelman ja toimittanut tämän kaupungille, kuva.hallintopalvelut@hel.fi. Suunnitelmassa mm. kuvataan, miten toiminnassa vältetään tai vähennetään kontakteja ja miten ryhmän koko on suhteutettu tilaan. Lomaketta ei tarvitse toimittaa kaupungille uudelleen, jos toimija on sen jo toimittanut eikä toiminnan terveysturvallisuuden järjestelyissä ole tapahtunut muutoksia ilmoitetusta. Terveysturvallisuussuunnitelman palauttamatta jättäminen voi johtaa vuorojen peruuttamiseen. Terveysturvallisuussuunnitelma löytyy: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/


Lisätiedot: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/rajoitusten-purkamisessa-lapset

---

Sisäliikuntatilojen koronaturvallisuusohjeet

Lue lisää >>

Helsingin kaupungin liikuntapalvelun tilavuorojen hakeminen

Vuorojen hakeminen

sähköisen asioinnin kautta

Liikuntatilakalenteri

täältä näkee liikuntapaikkojen varatut vuorot

Liikuntapalvelun omat tilat on luokiteltu kalenterissa lajikohtaisesti. Koulujen liikuntasalit saat näkyviin valitsemalla lajivalikosta "muu toiminta".

Ohjeet vuorojen hakemiseen

sähköisen asioinnin ohjeet

Vuoden 2021 hinnasto (PDF)

Vuoroja ei ole mahdollista varata puhelimitse tai sähköpostitse. Muutokset ja peruutukset myönnetyistä vuoroista tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi

Tilavarausasiakkaiden laskutusosoitteen tai yhteyshenkilön yhteystietojen muuttuessa, tulee muutoksista aina ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi. Emme päivitä tietoja pelkän hakulomakkeen perusteella.

Ajankohtaista

Liikuntapaikkavarausten asiakaspalvelussa siirrytään toistaiseksi palvelemaan asiakkaita vain sähköisesti ja puhelimitse.

 • Talvikauden 2021-2022 vuorot haetaan 15.4.2021 mennessä
  Liikuntapalvelun sisätilojen talvikausi on 30.8.2021-29.5.2022.
  Muutokset ja peruutukset myönnettyihin talvikauden vuoroihin tulee tehdä 7.7.2021 mennessä

 • Kesäkauden 2021 vuorot haetaan 15.12.2020 mennessä. 
  Liikuntapalvelun sisätilojen kesäkausi on 31.5.2021-29.8.2021
  Liikuntapalvelun ulkotilojen kesäkausi on 12.4.2021-28.11.2021

 • Liikuntapalvelu ei myönnä vuoroja koulujen liikuntasaleihin kesäkaudelle. Koulujen liikuntasalien kesävuoroista voi olla yhteydessä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tilavarauksiin
 • Huomioittehan uudistuneet liikuntapalvelun ja koulujen liikuntasalien ilta-ja vapaa-ajankäyttöä koskevat vakio-ja yksittäisvuorojen sopimusehdot.  
 • Liikuntapalvelu vastaa vuorojen jaosta ja hakuun liittyvästä neuvonnasta. 

Liikuntapaikkavarausten yhteystiedot

liikuntapaikkavaraukset@hel.fi
Puhelinpalvelu ma-pe  klo 9-14, puh. 09 310 87800


Muut asiat

Maanvuokrasta voi hakea vapautusta

Helsingin kaupunki on päättänyt maksuvapautuksista yritystonteille ja niihin verrattavien maa-alueiden maanvuokralaisille.
Lue lisää uutisesta09.06.2021 10:14

Liikuntapalvelun tilojen ja koulujen liikuntasalien sopimusehdot ja vuorojenjakokriteerit

Liikuntapalvelun tilojen ja koulujen liikuntasalien sopimusehdot ja vuorojenjakokriteerit

Kaupungin koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäyttö

Kaupungin koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäyttö

Omavalvonta

Omavalvonta tarkoittaa, että varaaja (esim. urheiluseura) vastaa itse muun muassa vuoronsa valvonnasta ja siitä, että liikuntasali jää siistiin kuntoon vuoron jälkeen.

Sisäliikuntapaikat

Helsingin hallinnassa on noin 70 liikuntahallia tai -salia, niiden joukossa esim. kolme jäähallia, neljä uimahallia ja yksi ratsastushalli.

Ulkoliikuntapaikat

Helsingin monipuolisten ulkoliikuntamahdollisuuksien kirjosta löytyy muun muassa liikuntapuistoja, urheilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja, maauimaloita, uimarantoja, tenniskenttiä, kuntoratoja, luistelukenttiä, tekojääkenttiä, latuja sekä talviuintipaikkoja.

Ohjeet vaalitilaisuuden tilavaraukseen

Yleisen alueen käytön ehdot vaali-informaatiotilaisuuksissa ja kiinteiden vaali-informaatiopisteiden pitämisessä.