Suoraan sisältöön

Liikuntatilojen varaaminen

Harrastustoimintaan liittyvistä koronaohjeista ja -rajoituksista löydät tietoa täältä

Muita linkkejä:
Helsingin koronarajoituksista: www.hel.fi/helsinki/korona-fi/
Aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksista
OKM:n ja THL:n ohje
Tartuntatautilaki

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina 7.1.2022 uusista kulttuurin ja vapaa-ajan palvelujen tarjontaan vaikuttavista linjauksista. Linjaukset koskevat muun muassa liikunta- ja virkistystilojen sulkua, kokoontumisrajoitusta ja harrastustoimintaan osallistuvien nuorten ikärajaa.
11.1. voimaan tulevan päätöksen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä jatketaan ajalle 11.-24.1.2022.
Voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet (esim. tapahtumat, yleiset kokoukset) on kielletty, jatketaan tammikuun loppuun, 31.1.2022 asti.

Helsingin kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat ja uimahallit ovat suljettuina 11.-24.1.2022 alla lueteltuja poikkeuksia lukuun ottamatta:

• Sisäliikuntatiloissa järjestettävään ohjattuun harrastustoimintaan voivat 11.1.2022 lähtien osallistua vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet nuoret. Ikärajaa on siis nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan (10.1.2022 saakka ikäraja on 2004 ja sitä nuoremmat).

• Sisäliikuntatilat avoinna myös ammattilaisurheilijoille. Sisäliikuntatiloissa sallittuja ovat myös kaikenikäisten ammattilaisurheilijoiden harjoittelu ja ammattilaisurheilun piiriin luettavat ottelut, kilpailut ja turnaukset, ilman yleisöä. Ammattilaisurheilun piiriin kuuluvilta ei edellytetä koronapassia.

• Lakisääteinen kuntoutus voi jatkua kaupungin tiloissa. Sisäliikuntatiloihin pääsevät myös lakisääteiseen kuntoukseen oikeutetut. Lakisääteisellä kuntouksella tarkoitetaan esimerkiksi vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille tarkoitettuja erilaisia, yksilöllisesti suunniteltuja ja ammattilaisen, kuten fysioterapeutin ohjauksessa toteutettavia terapioita, jotka Kela korvaa. Kelan maksama kuntoutustuki ei oikeuta sisäänpääsyyn. 

Tilavaraukset ja vuorojen peruuttaminen

HUOM! Vanhempien kuin 2003 syntyneiden lasten ja nuorten vuoroja ei peruta automaattisesti, vaan ne tulee perua varaajan toimesta. Ilmoitathan viimeistään 13.1.2022 mennessä, mitkä sulkuajalla 11.1.2021–24.1.2022 olevista tilavarauksista perutaan. Perua voi myös ne 18-vuotiaiden ja tätä nuorempien vuorot, joita ei käytetä. Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi. 13.1.2022 mennessä sähköpostitse perutuista vuoroista ei lähetetä laskua. Uusia vuoroja ei toistaiseksi myönnetä sisäliikuntatiloihin, eikä aikuisvuoroja voi vaihtaa juniorivuoroiksi.
Mikäli olette unohtaneet ilmoittaa peruuntuneet aikuisvuorot aikaväliltä 28.12.2021–10.1.2022, tulee peruutusilmoitukset lähettää välittömästi liikuntapaikkavarausten sähköpostiin.Helsingin kaupungin liikuntapalvelun tilavuorojen hakeminen

Vuorojen hakeminen

sähköisen asioinnin kautta

Liikuntatilakalenteri

täältä näkee liikuntapaikkojen varatut vuorot

Liikuntapalvelun omat tilat on luokiteltu kalenterissa lajikohtaisesti. Koulujen liikuntasalit saat näkyviin valitsemalla lajivalikosta "muu toiminta".

Ohjeet vuorojen hakemiseen

sähköisen asioinnin ohjeet

Vuoden 2021 hinnasto (PDF)

Vuoroja ei ole mahdollista varata puhelimitse tai sähköpostitse. Muutokset ja peruutukset myönnetyistä vuoroista tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi

Tilavarausasiakkaiden laskutusosoitteen tai yhteyshenkilön yhteystietojen muuttuessa, tulee muutoksista aina ilmoittaa kirjallisesti osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi. Emme päivitä tietoja pelkän hakulomakkeen perusteella.

Ajankohtaista

Asiakapalvelumme toimii toistaiseksi vain sähköisissä kanavissa ja puhelimitse.

 • Talvikauden 2021-2022 vuorot haetaan 15.8.2021 mennessä, haussa on:
  Tekojäät: Brahe, Jätkäsaari, Kontula, Oulunkylä
  Tekojääkaukalot: Käpylä, Lassila, Pukinmäki
  Ulkokentät: Pirkkolan TN, Töölön Pallokenttä 1 ja 6, Vuosaaren kartanon TN 2
  Paloheinän ladut
  Pallomylly ja Talin halli
 • Talvikauden 2021-2022 vuorot haetaan 15.4.2021 mennessä
  Liikuntapalvelun sisätilojen talvikausi on 30.8.2021-29.5.2022.
  Muutokset ja peruutukset myönnettyihin talvikauden vuoroihin tulee tehdä 7.7.2021 mennessä

 • Kesäkauden 2022 vuorot haetaan 15.12.2021 mennessä. 
  Liikuntapalvelun sisätilojen kesäkausi on 30.5.2022-28.8.2022
  Liikuntapalvelun ulkotilojen kesäkausi on 19.4.2022-27.11.2022

 • Liikuntapalvelu ei myönnä vuoroja koulujen liikuntasaleihin kesäkaudelle. Koulujen liikuntasalien kesävuoroista voi olla yhteydessä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tilavarauksiin
 • Huomioittehan uudistuneet liikuntapalvelun ja koulujen liikuntasalien ilta-ja vapaa-ajankäyttöä koskevat vakio-ja yksittäisvuorojen sopimusehdot.  
 • Liikuntapalvelu vastaa vuorojen jaosta ja hakuun liittyvästä neuvonnasta. 

Ilta- ja vapaa-ajankäytöstä koulujen liikuntasaleissa talvikaudella 2021-2022

Koronatilanteesta johtuen osa kouluista on joutunut ottamaan koulun liikuntasalin käyttöön opetus- ja ruokailutarkoituksiin terveysturvallisuuden takaamiseksi. Kasvatuksen ja koulutuksen sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialat selvittävät yhteistyössä onko kyseisiä saleja mahdollista palauttaa ilta- ja vapaa-ajankäyttöön erityisjärjestelyin. Tiedotamme asiasta välittömästi lisätietoa saatuamme.


Tämänhetkisen tiedon mukaan seuraavat koulusalit ovat koulujen omassa käytössä ja näin ollen suljettuina ilta- ja vapaa-ajankäytöltä:

 • Kannelmäen peruskoulu, Runonlaulajantie
 • Maunulan ala-aste, alasali (224 m2)
 • Meilahden yläaste, juhlasali (200 m2)
 • Oulunkylän ala-aste, liikuntasali (86 m2)
 • Porolahden peruskoulu, liikuntasali (112 m2)
 • Taivallahden peruskoulu, juhlasali (221 m2)

Liikuntapaikkavarausten yhteystiedot

liikuntapaikkavaraukset@hel.fi
Asiakaspalvelumme on voinna ma, ke, pe klo 8-12 ja ti, to klo 12-16.
Palvelemme numerossa 09 310 87800

Poikkeukset aukioloajoissa

Asiakaspalvelu on suljettu torstaina 13.1.2022 ja perjantaina 14.1.2022.12.01.2022 14:29

Liikuntapalvelun tilojen ja koulujen liikuntasalien sopimusehdot ja vuorojenjakokriteerit

Liikuntapalvelun tilojen ja koulujen liikuntasalien sopimusehdot ja vuorojenjakokriteerit

Kaupungin koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäyttö

Kaupungin koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäyttö

Omavalvonta

Omavalvonta tarkoittaa, että varaaja (esim. urheiluseura) vastaa itse muun muassa vuoronsa valvonnasta ja siitä, että liikuntasali jää siistiin kuntoon vuoron jälkeen.

Sisäliikuntapaikat

Helsingin hallinnassa on noin 70 liikuntahallia tai -salia, niiden joukossa esim. kolme jäähallia, neljä uimahallia ja yksi ratsastushalli.

Ulkoliikuntapaikat

Helsingin monipuolisten ulkoliikuntamahdollisuuksien kirjosta löytyy muun muassa liikuntapuistoja, urheilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja, maauimaloita, uimarantoja, tenniskenttiä, kuntoratoja, luistelukenttiä, tekojääkenttiä, latuja sekä talviuintipaikkoja.

Ohjeet vaalitilaisuuden tilavaraukseen

Yleisen alueen käytön ehdot vaali-informaatiotilaisuuksissa ja kiinteiden vaali-informaatiopisteiden pitämisessä.