Suoraan sisältöön

Liikuntaseurat

Jalkapalloa Töölön pallokentällä Helsinki-Cupissa, kuva: Konsta Linkola

Huom!

Ohjattu harrastustoiminta ulkona

  • Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu vakiovuorotoiminta jatkuu
  • Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminta käynnistetään ulkona ilman yleisöä ma 17.5. alkaen
  • Aikuisten (2000 syntyneiden ja sitä vanhempien) ohjattu vakiovuorotoiminta saa käynnistyä ma 17.5. lähtien
  • Kisojen yleisöä koskevat aluehallintoviraston päätökset yleisötilaisuuksien osanottajamäärästä.
  • Ulkoliikuntapaikkojen pukukopit ja WC:t ovat käytettävissä.

Ohjattu harrastustoiminta sisällä

  • Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu vakiovuorotoiminta jatkuu liikuntapalvelun tiloissa sekä koulujen liikuntasaleissa
  • Vanhempien kuin 2001 syntyneiden vuoroja sisätiloissa ei peruta automaattisesti, vaan ne tulee perua varaajan toimesta. Peruutukset tulee tehdä liikuntapalvelun liikuntahallien ja koulujen liikuntasalien vuoroista. Vuorojen peruutukset tulee tehdä keskiviikkoon 19.5.2021 mennessä osoitteeseen liikuntapaikkavaraukset@hel.fi. Tämä koskee kaikkia yli 20-vuotiaiden sisävuoroja, sekä myös alle 20-vuotiaiden kilpailuja, otteluita, harjoitusotteluita, tapahtumia ja sarjatoimintaa sisätiloissa.
  • Kaikki peruuttamattomat vuorot laskutetaan tilavarausasiakkailta. Peruutus koskee vuoroja 30.5. saakka. Perua voi myös ne alle 20-vuotiaiden vakiovuorot, joita ei käytetä.
  • Seurat itse vastaavat siitä, että vuoroilla on vain harrastajia, joilla on rajoitusten mukaisesti siihen oikeus.
  • Uusia vuoroja ei myönnetä sisätiloihin toukokuulle.


Käytön aloittamisen edellytyksenä on, että seura on laatinut toiminnalle terveysturvallisuussuunnitelman ja toimittanut tämän kaupungille, kuva.hallintopalvelut@hel.fi. Suunnitelmassa mm. kuvataan, miten toiminnassa vältetään tai vähennetään kontakteja ja miten ryhmän koko on suhteutettu tilaan. Lomaketta ei tarvitse toimittaa kaupungille uudelleen, jos toimija on sen jo toimittanut eikä toiminnan terveysturvallisuuden järjestelyissä ole tapahtunut muutoksia ilmoitetusta. Terveysturvallisuussuunnitelman palauttamatta jättäminen voi johtaa vuorojen peruuttamiseen. Terveysturvallisuussuunnitelma löytyy: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/

Lisätiedot: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/rajoitusten-purkamisessa-lapset

---

Helsinkiläiset liikunta- ja urheiluseurat järjestävät toimintaa useissa lajeissa. Liikunta- ja erityisjärjestöt voivat hakea avustusta toimintaansa.   

Avustusten lisäksi lisätietoa liikuntatilojen vaki- ja yksittäisvuoroista, helsinkiläisurheilijan palkitsemisesta sekä helsinkiläisten liikuntaseurojen yhteistyöelimestä Seuraparlamentista allaolevien linkkien kautta.   

Seura-avustusten hakeminen
Liikunta- ja erityisjärjestöt voivat hakea avustusta toimintaansa.

Liikuntatilojen varaaminen
Liikuntapalveluiden liikuntatilojen vaki- ja yksittäisvuorojen hausta lisätietoa.

Helsinkiläisurheilijan palkitseminen
Helsingin kaupunki palkitsee helsinkiläisiä urheilijoita vuosittain monella tavalla, lue lisää.

Seuraparlamentti
Seuraparlamentti on 2009 perustettu helsinkiläisten liikuntaseurojen yhteistyöelin, joka toimii vuorovaikutuksessa Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.



12.05.2021 10:59