Suoraan sisältöön

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta, kuva: Rodeo

Huom! Helsingin kaupungin kaikki liikuntapalvelut on suljettu 30.4.2021 asti.

Liikuntapalveluiden tarjonnasta löytyy useita liikuntaneuvontamahdollisuuksia.

Liikuntaluuri
Helsingin liikuntapalvelut avasi 11. tammikuuta 2021 uuden puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. Liikuntaluuri palvelee puhelimitse numerossa 09 310 32623 arkisin maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.00. 

Lapset 7-12v: EasySportStartti

EasySportStarrtiryhmät ovat ylipainoisille alakoululaisille ja heidän vanhemmilleen suunattuja vertaistukiryhmiä. Ryhmän tarkoituksena on tarjota perheille tukea ja tietoa lasten hyvinvoinnin ja painonhallinnan edistämiseksi ryhmätoiminnan sekä perheliikunnan keinoin. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet saa oman koulun terveydenhoitajalta.

Nuoret 13-17v: KouluPT-toiminta

KouluPT -toiminta on liikunnanohjaajan toteuttamaa yksilöllistä matalan kynnyksen neuvontaa yläkouluikäisille nuorille, jotka haluavat vahvistaa liikunnallista elämäntapaa ja lisätä hyvinvointiaan. 

FunAction harrastusStartti

FunAction harrastusStartti on palvelu nuorille liikunnallisen harrastuksen aloittamiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteena on matalankynnyksen liikuntaharrastuksen löytäminen ja liikkumiseen kannustaminen. Nuori saa yksilöllistä ohjausta liikunnallisen harrastuksen löytämiseksi.

Nuoret 18-29v: Nuorten liikuntaneuvonta

18-29-vuotiaiden nuorten yksilöllisessä liikuntaneuvonnassa on tavoitteena tehdä nuorelle oma henkilökohtainen aktivointisuunnitelma.

Aikuiset 30-63v: Aktiivix-liikuntaneuvonta

Jos liikkumisen määrä on vähäinen ja motivaatio liikkumiseen hukassa, voi apu löytyä yksilöllisestä Aktiivix-liikuntaneuvonnasta. Aktiivix-liikuntaneuvonta on suunnattu 30-63-vuotiaille henkilöille, joilla on todettu tyypin 2 diabetes tai diabetesriskipisteet ovat yli 12 tai on selkeä ylipaino ja  BMI on yli 30.

Ikääntyneet yli 63: Liikkujax -kurssi

Ryhmämuotoisen Liikkujax-kurssin tavoitteena on lisätä liikuntaa arkeen liikuntaneuvonnan ja liikuntakokeilujen kautta sekä rohkaistua säännölliseen liikkumiseen. Liikkujax-kurssi on suunnattu yli 63-vuotiaille.

Liikuntainfot
Liikuntainfot ovat hyviä tilaisuuksia jutella asiantuntijan kanssa liikuntasuosituksista ja kysellä vinkkejä oman harrastuksen aloittamiseen.

Alueliikunta

Alueliikuntaa järjestetään Kaarelan, Mellunkylän, Vuosaaren ja Jakomäki-Tapulikaupungin alueilla. Alueiden asukkaita aktivoidaan terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Alueliikunnan tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja asukkaiden aktiivisuutta ryhmässä tapahtuvalla liikunnalla.

Liikuntakurssit
Monipuolisia liikuntaryhmiä kaikenikäisille ja –kuntoisille kaupunkilaisille eri puolille Helsinkiä.06.05.2021 07:56