Suoraan sisältöön

Liikuntakurssit seniorit

Senioreille liikuntaa, kuva: Nina Kaverinen

Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset >>

Liikuntaluuri

Liikuntaluuri tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. Lue lisää >>

Senioriliikunta

Liikkumisen tavoitteena on fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kehittäminen, toimintakyvyn parantaminen sekä ilo ja virkistys. Säännöllinen liikkuminen on ikääntyessä tärkeämpää kuin koskaan. Yli 60% ikääntymiseen liittyvästä liikkumiskyvyn heikentymisestä voidaan ehkäistä arkiliikunnalla. Varsinkin lihasvoimasta ja tasapainosta huolehtiminen on tärkeää. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa.

Liikuntapalvelut tarjoavat ympäri Helsinkiä erilaisia liikuntamahdollisuuksia senioreille. Palvelut on tarkoitettu 64 vuotta täyttäneille. Liikunnan tavoitteena on fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kehittäminen, toimintakyvyn parantaminen sekä ilo ja virkistys. Kurssitarjonnan löydät sivun vasemman laidan linkeistä.

 • Katso kevään 2023 liikuntakurssien ilmoittautumisohjeet ja -aikataulut täältä >>
 • Sähköinen asiointi: kohderyhmäkohtainen kurssitarjonta, hinnat ja ilmoittautumisohjeet löytyvät sähköisen asioinnin asiointipalvelun sivulta asiointi.hel.fi . Liikuntakurssit löytyvät sieltä valitsemalla: Kulttuuri ja vapaa-aika > Liikuntapalveluiden kurssi-ilmoittautuminen
 • Ilmoittautuminen on sitova, linkki kurssitoiminnan asiakassopimusehtoihin. Osallistujan ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista. Poissaoloja ei korvata.
  Kurssien muutokset ja peruutukset ovat mahdollisia myös ennen kauden alkamista. Kauden aikana peruuntuneita yksittäisiä tunteja ei korvata (esim. ohjaajan sairastuminen tai muu liikuntapalveluista riippumaton syy).

  Alennusryhmät:
 • Työikäisten kurssitoiminnan tuotteista ja palveluista myönnetään -50 % alennus seuraaville asiakasryhmille:
  - lapset ja nuoret alle 18v
  - opiskelijat
  - työttömät
  - eläkeläiset
  - seniorit yli 64v.
  - vammaiskortin, erityisuimakortin omistavat, kaupungin liikuntaneuvonnassa tai MealLogger -ryhmissä mukana olevat asiakkaat.
 • Henkilöt, joilla on sotilas- tai rintamapalvelustunnus sekä sotainvalidit pääsevät maksutta ohjattuihin liikuntaryhmiin sekä Helsingin kaupungin kuntosaleihin ja uimahalleihin esittämällä rintamapalveluskortin tai tammenlehvärintaneulan. Myös omaishoitajat. Omaishoitajat voivat osallistua maksutta kaupungin järjestämille liikuntakursseille ja muuhun ohjattuun liikuntaan. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu puhelimitse. Omaishoitajuus todennetaan enintään kolme kuukautta vanhan palkkakuitin tai palkkatodistuksen avulla, jonka lisäksi henkilöllisyys on todistettava pyydettäessä.

Käy tutustumassa myös etäliikuntamahdollisuuksiin täältä >>

Tuntikuvaukset
Sivulta löytyvät tuntikuvaukset aakkosjärjestyksessä

Kuntosaliohjelma ja -opastus
Henkilökohtaisen kuntosaliohjelman laadinta

Liikuntaneuvonta
Liikuntapalveluiden tarjonnasta löytyy useita liikuntaneuvontamahdollisuuksia.

Kuntotestaus
Esim. lihaskuntotestaus ja kehonkoostumusmittaus

Alueliikunta
Alueliikunnan tavoitteena on matalan kynnyksen liikunnan järjestäminen ja vähän liikkuvien aktivointi sekä yhteisöllisyyden lisääminen liikunnan avulla.16.03.2023 09:29