Suoraan sisältöön

Etäliikunta

Senioripariskunta kuntoilee seuraten ohjeita kannettavasta tietokoneesta.

Etäliikunta on etäyhteyksin ohjattua liikuntaa reaaliaikaisesti tai videotallenteina. Liikuntapalveluiden reaaliaikaisissa etäliikuntakursseissa käytetään Microsoft Teams -alustaa. Etäliikuntaryhmiin voi osallistua paikasta riippumatta tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä. Laitteessa tulee olla toimiva verkkoyhteys. Lue lisää etäliikuntamahdollisuuksista alta.

Avoin etäliikuntaryhmä senioreille

(maksuton)
Maanantaisin ja keskiviikkoisin 16.12.2021 asti
klo 11.00-11.30 Teamsin välityksellä

Matalan kynnyksen kotijumppaa, jota voit tehdä istuen tai seisten. Tunti sisältää lihasvoima-, tasapaino- ja kehonhuoltoharjoitteita. Tunnilla ei käytetä välineitä eikä liikkeiden tekemiseen tarvitse paljon tilaa. Ohjaajat antavat paljon vaihtoehtoja liikkeiden tekemiseen, joten kaikki ovat tervetulleita toimintakyvystä riippumatta.

Pääset mukaan napsauttamalla alla olevaa linkkiä, ohjaaja avaa yhteyden noin 10-15 min ennen tunnin alkua. Sama linkki toimii jokaisella tunnilla. Etäliikuntaryhmä on kaikille avoin ja maksuton. Huomioithan, että mikäli avaat mikin tai kameran, muut ryhmässä olevat kuulevat ja näkevät sinut. Huomioithan myös, että nimesi/nimimerkkisi ja keskusteluun lähetetyt viestit näkyvät muille osallistujille. Helsingin kaupunki ei ole vakuuttanut etäliikuntaryhmään osallistujia.

Liity etäliikuntaryhmään tästä linkistä


Itsenäisesti katsottavia etäliikuntavideoita

Helsinki-kanavalta löytyy 40 kpl noin 30 minuutin pituisia seniorijumppavideoita, joiden avulla voi harjoitella itsenäisesti omien aikataulujen mukaisesti. Videoiden sisällöt ovat vaihtelevia ja niistä löytyy mm. kehonhuoltoa, tanssia, lihasvoimaa ja tuolijumppia.

Helsinki-kanavan seniorijumpat löydät tästä linkistä

Lyhyempiä jumppahetkiä kaikenikäisille löytyy Yle Areenasta. Videot on toteutettu Ylen ja Helsingin kaupungin yhteistyönä. Noin 10 minuuttia kestäviä videoita löytyy 60 kpl ja myös näissä sisällöt ovat vaihtelevia. Suurin osa videoista sisältää mahdollisuuden sekä istuen että seisten tehtäviin harjoituksiin, jolloin jokainen voi valita omalle toimintakyvylleen sopivan vaihtoehdon.

Yle Areenan jumppahetket löydät tästä linkistä25.11.2021 09:09