Suoraan sisältöön

Ilmoittautumisohjeet

Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset >>

Kurssien Tuntikuvaukset aakkosjärjestyksessä

Kevätkauden 2023 Liikuntakursseille ilmoittautuminen avataan uudelleen maanantaina 2.1.2023!

Kevään liikuntakurssit järjestetään 9.1. – 28.4.2023 (ei viikolla 8 eikä arkipyhinä).

Huomio! Rajoitus:Vesiliikunnan osalta voi varata 2 paikkaa (varsinainen tai jonopaikka). Uimakouluissa ei ole rajoitteita.

Ilmoittautuminen kevään 2023 liikuntakursseille avataan uudelleen maanantaina 2. tammikuuta kello 9.00 alkaen. Paikkoja on vielä jäljellä, ja tekniset ongelmat on saatu korjattua. Liikuntakursseille voi ilmoittautua 2.1. alkaen seuraavasti:
– internetissä osoitteessa asiointi.hel.fi
– puhelimitse 09 310 87501 ma–pe klo 9.00–14.00.
– puhelimitse Liikuntaluuri 09 310 32623 ma–to klo 13.00–15.00

Kevätkauden 2023 kurssimaksujen hinnanalennukset ajoittuvat näin, ja ovat voimassa varausjärjestelmässä ilmoitettuina ajankohtina:

Täysmaksu 9.1. - 3.2.
25 % alennus 4.2. - 10.3.
50 % alennus 11.3. - 7.4.
75 % alennus 8.4.-28.4.

Alennus ei tule mm. uimakouluihin, lyhytkursseihin jne. Koskee siis kausitoimintaa, 15 kerran kurssit.

Tulossa toukokuun ja kesäkauden 2023 toiminnan ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset alkavat keskiviikkona 12.4.2023 klo 16-19, mutta tarkemmat kurssitiedot ja aikataulut julkaistaan netissä ja sähköisessä asioinnissa (asiointi.hel.fi) viimeistään 30.3.2023.

Ilmoittautuminen ja alennusryhmäperusteet ja ehdot:

 • Ilmoittautuminen on sitova. Osallistujan ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista. Poissaoloja ei korvata.
 • Kurssien muutokset ja peruutukset ovat mahdollisia myös ennen kauden alkamista. Kauden aikana peruuntuneita yksittäisiä tunteja ei korvata (esim. ohjaajan sairastuminen tai muu liikuntapalveluista riippumaton syy).
 • Mikäli täynnä olevalta kurssilta vapautuu paikka, paikkaa tarjotaan ensimmäisenä jonossa olevalle. Ilmoitus tehdään henkilökohtaisesti soittamalla.
 • Kaupunki ei ole vakuuttanut osallistujia
 • Liikuntakursseja ei järjestetä arkipyhinä
 • Laskutus: Puhelinilmoittautumisen perusteella asiakkaalle kantopostina kotiin lasku, jos asiakkaalla on e-lasku sopimus Helsingin kaupungin Terveyspalvelut tai koulut tms. laskut ohjataan automaattisesti verkkopankkiin., e-lasku sopimus koskee koko Helsingin kaupungin palveluja (toimialoja).
 • Työikäisten kurssimaksun voi suorittaa laskua vastaan yleisimmillä liikuntaseteleillä
 • Liikuntakurssien maksaminen
 • Ryhmäliikunnat myydään yksittäisinä kursseina, mihin on määrätty kiintiöt tilan koon mukaan.
 • Liikuntapalveluiden asiakaskortille voi ilmoittautumisen jälkeen ladata liikuntatuotteita.
 • Ohessa linkki liikuntapalveuiden hinnastoon.pdf
 • Huomioithan myös kurssitoiminnan asiakassopimusehtoihin sisältyvät uudet alennusryhmäperusteet ja niiden ehdot. Sekä uudet asiakasopimusehtojen muutokset 1.1.2023 jälkeen ilmoittautuneille asiakkaille.
  Löytyvät myös sähköisestä verkkoasioinnista osoitteesta asiointi.hel.fi 

 • Alennusryhmät:
  Työikäisten kurssitoiminnan tuotteista ja palveluista myönnetään -50 % alennus seuraaville asiakasryhmille:
  - lapset ja nuoret alle 18v
  - opiskelijat
  - työttömät
  - eläkeläiset
  - seniorit yli 64v.
  - vammaiskortin, erityisuimakortin omistavat tai kaupungin liikuntaneuvonnassa mukana olevat asiakkaat
 • Alennettu hinta myönnetään kurssitoimintaan ilmoittautuessa, ja se on voimassa yhden toimintakauden kerrallaan (noin 4kk). Alennuksen saadakseen asiakkaan tulee ilmoittaa ikänsä ilmoittautumisen yhteydessä tai todistaa kuulumisensa johonkin muuhun edellä mainituista alennusryhmistä virallisella asiakirjalla tai asiakas- / henkilökortilla kunkin toimintakauden alussa.
  Mainitut alennukseen oikeutetut ryhmät ovat oikeutettuja vain yhteen alennukseen riippumatta siitä, kuinka moneen mainituista alennusryhmistä he kuuluvat. Jos asiakas ei todista oikeuttaan hakemaansa alennukseen, häneltä peritään taannehtivasti kurssin perushinnasta puuttuva 50 prosentin osuus.

 • Henkilöt, joilla on rintama-, sotilas- tai rintamapalvelustunnus sekä sotainvalidit pääsevät maksutta ohjattuihin liikuntaryhmiin sekä Helsingin kaupungin kuntosaleihin ja uimahalleihin esittämällä rintamapalveluskortin tai tammenlehvärintaneulan.

 • Myös omaishoitajat. Omaishoitajat voivat osallistua maksutta kaupungin järjestämille liikuntakursseille ja muuhun ohjattuun liikuntaan. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu puhelimitse. Omaishoitajuus todennetaan enintään kolme kuukautta vanhan palkkakuitin tai palkkatodistuksen avulla, jonka lisäksi henkilöllisyys on todistettava pyydettäessä

Liikuntaluuri

Liikuntaluuri tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. Lisätietoa >>

Koronaohjeet

Korostamme jokaisen osallistujan omaa vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja muiden viranomaisten ohjeita hygieniasta ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, (thl.fi) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä.
06.02.2023 15:36