Suoraan sisältöön

Liikuntakurssit

Liikuntakurssit, kuva: Aki Rask

Hei
Koronatilanne on Helsingissä edelleen haastava. Kaupungin henkilöstöä on siirretty tukemaan terveydenhuollon kantokykyä ja kriittisiä palveluita. Yli 18-vuotiaiden liikunnan kurssitoiminta alkaa tästä syystä vasta maanantaina 7.3.2022. Mikäli koronatilanne paranee ja terveydenhuollon kuormitus laskee, voimme aloittaa ohjauskauden jo aiemmin.

Liikuntakurssit siis päästään aloittamaan noin puolivälistä kautta. Puhelimitse ilmoittautuneille tai ennakkoilmoittautuneille huomioidaan 50 prosentin alennus lähetettävässä laskussa.

Mikäli haluat peruuttaa koko ilmoittautumisesi kevään kursseille, voit tehdä sen ennen kurssin alkua maksutta. Ilmoitathan peruutuksesta liikuntapalvelulle sähköpostitse osoitteeseen liikuntakurssit@hel.fi tai puh. 09 310 87501.

Mikäli olet maksanut kevään 2022 kurssin asiointi.hel.fi:ssä ilmoittautumisen yhteydessä, saat ensisijaisesti 50 % alennuksen ilmoittautuessasi syksyn 2022 kursseille. Mikäli haluat maksetun kurssimaksun takaisin alennuksen sijaan, tee koko kurssin peruutus viimeistään 28.2.2022 olemalla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen liikuntakurssit@hel.fi tai puh. 09 310 87501.

Pahoittelemme tilannetta!

Tervetuloa mukaan etäjumppaan

Järjestämme ohjattua etäjumppaa näin alkuun kahdesti viikossa. Päivitämme osallistumislinkit jumppiin tälle sivulle. Tervetuloa mukaan liikkumaan!
• Tuolijumppa: maanantaisin klo 14.30–15.  Liity maanantain etäliikuntaryhmään tästä linkistä
• Kehonhuolto: tiistaisin klo 12.30–13. Liity tiistain etäliikuntaryhmään tästä linkistä Kehonhuoltotunnilla liikkeitä tehdään seisten ja istuen, tunnilla ei mennä lattialle.

Pääset mukaan napsauttamalla yllä olevaa linkkiä. Sama linkki toimii jokaisella tunnilla. Etäliikuntaryhmä on kaikille avoin ja maksuton, eikä vaadi ilmoittautumista. Huomioithan, että mikäli avaat mikin tai kameran, muut ryhmässä olevat kuulevat ja näkevät sinut. Huomioithan myös, että nimesi/nimimerkkisi ja keskusteluun lähetetyt viestit näkyvät muille osallistujille. Helsingin kaupunki ei ole vakuuttanut etäliikuntaryhmään osallistujia. Tervetuloa liikkumaan!


Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset >>

Kevään 2022 ilmoittautuminen

Kevään 2022 liikuntakurssien (10.1.2022  29.4.2022) ilmoittautumiset alkavat tiistaina 14.12.2021, johon liittyvät ilmoittautumisohjeet ja -aikataulut oheisesta linkistä >>

Huomioithan, että vesiliikunnan kursseille voi osallistua enimmillään kahdelle kurssille viikossa (varsinainen tai jonopaikka).

Katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet ja -aikataulut täältä >>

Lyhytkurssit

Kevään 2022 viiden kerran lyhytkurssit nettisivuilla osoitteessa helsinkiliikkuu.fi/lyhytkurssit.
Lyhytkursseille ilmoittaudutaan uuden Eventilla-järjestelmän kautta. Lyhytkurssit alkavat tammikuussa viikolla 2, ja lyhytkursseja järjestetään sekä ulkona että sisällä.

Liikuntaluuri

Liikuntaluuri tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. Lisätietoa Liikuntaluurista >>

Tuntikuvaukset
Sivulta löytyvät tuntikuvaukset aakkosjärjestyksessä.

LET'S MOVE naisten liikuntaryhmät
Maahanmuuttajanaisille liikuntapalveluja

NYT-liikunta
Helppoa, hauskaa ja edullista liikuntaa 18-29-vuotiaille helsinkiläisille.

Puistojumpat
Maksuttomia puistojumppia ympäri kaupungin!

Kurssi-ilmoittautuminen
Verkkoasiointi (asiointi.hel.fi)

Liikkumisohjelma – Käytä liikkumavarasi!
Liikkumisohjelma on Helsingin kaupungin strateginen kärkihanke, jonka tavoitteena on saada kaupunkilaiset liikkumaan enemmän ja istumaan vähemmän.

Ulko- ja porrastreenit
Kuntosaliohjelmien laadinta ja opastus
Kuntotestaus
Liikuntaneuvonta
Alueliikunta

Ilmoittautuminen ja alennusryhmäperusteet ja ehdot

 • Poikkeusolojen takia keväällä 2022 ei ole tarjolla ryhmäliikuntakortteja (entinen jumppakortti), joten poikkeuksellisesti kaikki ryhmäliikunnat myydään yksittäisinä kursseina, mihin on määrätty kiintiöt tilan koon mukaan.
 • Kevät— ja  syyskauden 2020 eikä kevään 2021 liikuntatunteja ei korvata.
 • Mahdolliset vapaat paikat täytetään jonosta. (eli soitetaan henkilökohtaisesti ensimmäisenä jonossa olevalle).
 • Tuntimuutokset mahdollisia
 • Ilmoittautuminen on sitova. Ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista. Poissaoloja ei korvata.
 • Kaupunki ei ole vakuuttanut osallistujia
 • Ohessa linkit liikuntapalveluiden hinnastoon (PDF) ja kevään 2022 aikatauluun  ja ilmoittautumisohjeisiin
 • Liikuntapalveluiden asiakaskortille voi ilmoittautumisen jälkeen ladata liikuntatuotteita.
 • Huomioithan myös kurssitoiminnan asiakassopimusehtoihin (kohta 4.) sisältyvät uudet alennusryhmäperusteet ja niiden ehdot:
 • Alennusryhmät työikäisten kurssitoiminnan tuotteista ja palveluista myönnetään -50 % alennus seuraaville asiakasryhmille:
  - lapset ja nuoret alle 18v
  - opiskelijat
  - työttömät
  - eläkeläiset
  -  seniorit yli 64v.
  - vammaiskortin, erityisuimakortin tai bmi-kortin omistavat sekä kaupungin liikuntaneuvonnassa mukana olevat asiakkaat
 • Alennettu hinta myönnetään kurssitoimintaan ilmoittautuessa, ja se on voimassa yhden toimintakauden kerrallaan (noin 4kk). Alennuksen saadakseen asiakkaan tulee ilmoittaa ikänsä ilmoittautumisen yhteydessä tai todistaa kuulumisensa johonkin muuhun edellä mainituista alennusryhmistä virallisella asiakirjalla tai asiakas- / henkilökortilla kunkin toimintakauden alussa. Mainitut alennukseen oikeutetut ryhmät ovat oikeutettuja vain yhteen alennukseen riippumatta siitä, kuinka moneen mainituista alennusryhmistä he kuuluvat. Jos asiakas ei todista oikeuttaan hakemaansa alennukseen, häneltä peritään taannehtivasti kurssin perushinnasta puuttuva 50 prosentin osuus.

 • Sarja- ja kausikorttien osalta Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden uimahallien ja kuntosalien ja Urheiluhallit Oy:n kymmenen kerran sarjakorttien, kuukausikorttien sekä 120 päivän kausikorttien käyttöaikaa pidennetään palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla.

Koronaohjeet

Korostamme jokaisen osallistujan omaa vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja muiden viranomaisten ohjeita hygieniasta ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, (thl.fi) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä.24.01.2022 12:59