Suoraan sisältöön

Yleiset kulttuuripalvelut, Helsinki

Kalevankatu 6
00100 Helsinki
PL 10404, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 1060
Toimipiste kartalla

Näyttelyt ja museot

Helsingin kaupunki tarjoaa kiinnostavaa ohjelmistoa kulttuurinnälkäisille. Museoissa, gallerioissa ja näyttelyissä voi kokea taide-elämyksiä tai matkata Helsingin menneisyyteen.

Helsingin kaikki museot palvelukartalla


Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita. Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa. Sinne on aukioloaikaan aina vapaa pääsy.

Sederholmin talo

Lue lisää Helsingin kaupunginmuseosta

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota: 

Hakasalmen huvila

Ratikkamuseo

Työväenasuntomuseo

Ruiskumestarin talo
 

HAM Helsingin taidemuseo

Helsingin taidemuseo HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Uudistunut HAM avattiin Tennispalatsissa 25. syyskuuta 2015.
Lue lisää Helsingin taidemuseon näyttelyistä ja toiminnasta

Tennispalatsi

Kulttuurikeskukset

Annantalossa, Caisassa, Kanneltalossa, Malmitalossa, Stoassa ja Vuotalossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä Galleria- ja näyttelytiloja on mahdollista vuokrata.

Caisan galleria28.09.2022 15:58