Musiikki

Ennakkoluulijat 8.11.2018 08.11.2018

Kaikki sarjan "Kaupunginorkesterin konsertit" videot »


Helsingin kaupunginorkesteri

Vuonna 1882 perustettu Helsingin kaupunginorkesteri on Pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattisinfoniaorkesteri. 102 vakinaisen muusikon vahvuinen orkesteri konsertoi kotisalissaan Helsingin Musiikkitalossa vuosittain yli 100 000:lle kuulijalle. Suuri osa kaupunginorkesterin kenraaliharjoituksista on yleisölle avoimia.

Osa kaupunginorkesterin konserteista on katsottavissa ja kuunneltavissa verkkolähetyksinä Helsinki-kanavalta ja Yle Klassisen verkkopalvelussa. Kaupunginorkesterin ylikapellimestari on syksystä 2016 alkaen Susanna Mälkki.

Kaupunginorkesterin ohjelmisto

Helsingin kaupunki

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan toimipaikoissa Caisassa, Kanneltalossa, Malmitalossa, Savoy-teatterissa, Vuotalossa sekä Espan lavalla on runsas konserttitarjonta jazzista ja klassisesta musiikista maailmanmusiikkiin, bluesiin ja populaarimusiikkiin.

Suomen Kansallisooppera

Vuonna 1911 perustettu Suomen Kansallisooppera on maan ainoa ammatillinen oopperatalo. Sen yhteydessä Töölönlahdella sijaitsevassa oopperatalossa toimii myös Suomen Kansallisbaletti, maan ainoa ammatillinen balettiryhmä. Kansallisoopperan tehtävä on esittää sekä aikaa kestäviä klassikkoja että uusia teoksia, maailmalta ja kotimaasta.

Vuodessa on noin 300 esitystä ja ohjelmistossa noin 25 eri ooppera- ja balettiteosta. Näytäntökausi ulottuu elokuulta kesäkuulle. Oopperan taiteellinen johtaja on Lilli Paasikivi, baletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve, ja ylikapellimestarina toimii Michael Güttler.

Kansallisoopperan ohjelmisto

Suomen Kansallisbaletti

Suomen Kansallisbaletti perustettiin Suomen Kansallisoopperan rinnalle vuonna 1922. Maan ainoan ammatillisen balettiryhmän ohjelmistossa on teoksia maailmalta ja kotimaasta, ja nykytanssilla on tärkeä asemansa klassisen baletin rinnalla. Töölönlahdella sijaitsevassa oopperatalossa nähdään vuodessa noin 300 baletti- ja oopperaesitystä, ja ohjelmistossa on noin 25 eri teosta. Näytäntökausi ulottuu elokuulta kesäkuulle. Baletin taiteellinen johtaja on Kenneth Greve ja oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. Ylikapellimestarina toimii Michael Güttler.

UMO

UMO on jazzin ja uuden rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri, jonka 16-henkinen kokoonpano tekee 80 konserttia vuodessa ympäri Suomen. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin – yhdistäen yllätyksellisesti vanhaa ja uuttaa ennen kokemattomalla tavalla. Orkesterissa työskentelee vuosittain yli 100 muusikkoa, säveltäjää, kapellimestaria ja solistia.

UMOn konsertitJAA
15.12.2017 13:25