Suoraan sisältöön

Kirjastojen palvelut

Kuva: Tuulikki Holopainen

Kirjastojen peruspalvelut ovat kaikille avoimia sekä maksuttomia. Voit saada kirjaston palvelujen käyttämiseen henkilökohtaisen kirjastokortin, jos asut Suomessa.

Kaikkiin kaupunginkirjaston lukuisiin eri palveluihin voit tutustua pääkaupunkiseudun kirjastojen yhteisellä helmet.fi -sivustolla.

Asiointi kirjastossa

Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteissä voit asioida kirjastojen aukioloaikojen puitteissa. Helmet.fi -sivustolla ja e-kirjastossa voit asioida paikasta riippumatta ympäri vuorokauden. Kirjastojen yhteystiedot ja aukiolot löydät HelMet.fi:stä.

Helmet.fi

Helmet.fi on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen eli Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastojen yhteinen palvelusivusto. Kirjaston asiakkaana voi hakea helmetistä aineistoa, tehdä varauksia, uusia lainoja ja lainata e-aineistoa.

Kurssit ja opastukset

Kirjastossa järjestetään paljon erilaisia kursseja ja opastuksia, joihin kaikki voivat osallistua. Osallistuminen on maksutonta. Kursseja ja opastuksia pidetään eri ikäisille asiakkaille, eri kielillä, erilaisia taitoja hakeville ja erilaisille ryhmille. Kurssitarjontaan voit tutustua helmet.fi:ssä.

Koneet ja laitteet

Kaikissa kirjastoissa on käytettävissä tietokoneita sekä langaton verkkoyhteys. Kirjastosta voit  myös lainata eri laitteita, kuten e-kirjan lukulaitteita, tabletteja, verenpainemittareita ja energiankulutusmittareita. Tutustu kirjastojen laitetarjontaan helmet.fi:ssä.

Vuokrattavat tilat ja näyttelytilat

Lähes jokaisesta Helsingin kaupunginkirjaston toimipaikasta löytyy vuokrattavia tiloja moniin eri tarkoituksiin: kokouksiin, toimintaan, näyttelyihin, ryhmätöihin ja luentoihin. Lue vuokrattavista tiloista lisää helmet.fi:stä.

 05.05.2022 11:36