Suoraan sisältöön

Helsingin Kaupunkitilat Oy, asiakaspalvelu

Vanha talvitie 10 H, 2. krs
00580 Helsinki
PL 1000, 00099 Helsingin kaupunki
+358 40 135 9058
Toimipiste kartalla

Kauppiaaksi torille

Päivämyyntiluvat

Torilla myymistä varten tarvitaan päivämyyntilupa. Vapautuvien päivämyyntilupien määrä vaihtelee vuosittain. Luvista noin puolet myönnetään yrityksille, puolet yksityishenkilöille. Lupa on voimassa kalenterivuoden ajan, maanantaista lauantaihin, torin aukioloaikoina. Lyhytaikaisia lupia ei myönnetä.
Toripaikka on maksullinen ja se ostetaan torivalvojilta (Kauppatorilla myös toriautomaatista). Torimyyntipaikat täytetään maksujärjestyksessä; pelkkä päivämyyntilupa ei takaa torimyyntipaikkaa. Toriautomaatin käyttöohjeet (pdf)
 

Päivämyyntilupa yksityishenkilölle

Päivämyyntilupa yksityishenkilölle voidaan myöntää hakemuksen perusteella 16 vuotta täyttäneelle, Suomessa vakinaisesti asuvalle henkilölle itse valmistettujen, kerättyjen tai viljeltyjen tuotteiden myyntiä varten. Lupa oikeuttaa myymään yhden kalenterivuoden ajan Hakaniementorilla, Kauppatorilla tai Töölön torilla ja Ylä-Malmin torilla. Lupa on voimassa maanantaista lauantaihin, torin aukioloaikoina. Hakemus ja kuvat myyntituotteista tulee toimittaa Tukkutorin asiakaspalveluun. Tukkutori käsittelee hakemukset ja ilmoittaa niille valituille hakijoille, joille päivämyyntilupa myönnetään. Linkki hakemukseen Päivämyyntilupa yksityishenkilölle (pdf)

Päivämyyntilupa yritykselle

Päivämyyntilupa yritykselle voidaan myöntää hakemuksen perusteella yritykselle, joilla on voimassa oleva suomalainen y-tunnus. Päivämyyntilupa oikeuttaa myymään Kauppatorilla (torimyyntipaikka tai autosta myynti) tai Hakaniemetorilla (vain autosta myynti). Luvan saanut yritys voi myydä hakemuksessa ilmoitettuja tuotteita maanantaista lauantaihin, torin aukioloaikoina. Tukkutori-yksikkö käsittelee päivämyyntilupahakemukset vuosittain ja ilmoittaa maaliskuun alkuun mennessä niille valituille hakijoille, joille päivämyyntilupa myönnetään. Lupa myönnetään yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Linkki hakemukseen Päivämyyntilupa yritykselle (pdf)

Yritykset voivat hakea Kauppatorille myös kesäsunnuntaimyyntipaikkoja erillisellä hakemuksella. Kesäsunnuntaimyyntilupa yritykselle (pdf).

Vakituiset torimyyntipaikat

Vakituista torimyyntipaikkaa voi hakea Kauppatorille, Hakaniementorille, Hietalahdentorille, Töölön torille, Haagan torille, Fredrikintorille tai Ylä-Malmin torille. Kauppiaat valitaan hakemuksen perusteella. Hakemus on voimassa vuoden kerrallaan ja sen voi uusia ottamalla yhteyttä Tukkutorin asiakaspalveluun.
Heti sopivan myyntipaikan vapautuessa Tukkutori ottaa hakijaan yhteyttä. Asiakaspalvelu ei valitettavasti pysty vastaamaan yksittäisiä hakemuksia tai toripaikkoja koskeviin tiedusteluihin. Linkki hakemukseen Vakituinen toripaikkahakemus (pdf)

Kesäsunnuntaimyyntipaikka

Vakituisen torimyyntiluvan tai päivämyyntiluvan haltija voi hakea erillistä kesäsunnuntaimyyntipaikkaa. Lupa on voimassa sunnuntaisin, toukokuusta syyskuuhun. Lupia kesäsunnuntaimyyntiin myönnetään ensisijaisesti niille torimyyjille, joilla on vakituinen vuokrasopimus. Kesäsunnuntaimyyntilupa yritykselle (pdf)


Kauppatorin ja Hakaniemen toripaikkojen haku on tältä vuodelta päättynyt. 06.10.2021 09:24