Suoraan sisältöön

Torit, kirpputorit ja markkinat

Torit

Helsingissä on seitsemän kaupallista toria, joista vilkkaimpia ovat Kauppatori ja Hakaniementori. Näiltä toreilta löytyy kalaa, lihaa, vihanneksia, marjoja, leivonnaisia, matkamuistoja, kukkia ja käsitöitä. Töölöntorilla myydään vihanneksia, marjoja, kukkia ja leivonnaisia. Torilla on myös kahvila. Hietalahdentorilla on kahvilateltta ja yksi Helsingin suosituimmista kirpputoreista. Muilla pienemmillä kaupunginosatoreilla voi tehdä ostoksia tai seurata erilaisia tapahtumia.
Torien yhteystiedot ja aukioloajat: 

Torimyynti

Torimyyjäksi voi hakea sekä yritys, että yksityishenkilö. Haagan torin torimyynnistä vastaa Etelä-Haagan toriryhmä ry, jolta voi tiedustella toripaikkoja. Muiden torien torimyynnistä löytyy lisätietoa kaupungin verkkosivuilta: Kauppiaaksi torille.

Kirpputorit

Hietalahdentorilla ja Ylä-Malmintorilla on kirpputori. Hietalahdentori on yksi suosituimmista kirpputoreista ja myyntipaikka kannattaakin varata hyvissä ajoin. Paikkoja voi varata verkkosivuilla: hietsunkirppis.fi.

HUOM. Hietalahden kirpputori on koronatilanteen vuoksi suljettu, mutta se tullaan avaamaan rajoitetulla paikkamäärällä 28.6.2021.

Ylä-Malmin kirpputoripaikkoja ei voi varata etukäteen, vaan torivalvoja jakaa myyntipaikat aamuisin siinä järjestyksessä, kun kirpputorimyyjiä tulee paikalle. Kirpputorimaksu maksetaan torivalvojalle käteisellä. Ylä-Malmin kirpputorin sijainti kartalla.

Vihertukkutori

Vihertukkutorilla viljelijät voivat kesäaikaan myydä kukkia, marjoja ja vihanneksia tukkukauppiaille. Vihertukkutori toimii muuna aikana pysäköintialueena. Myyntipaikkoja voi hakea: Vihertukkutorin sesonkipaikkahakemus.pdf

Markkinat ja tapahtumat

Toreilla järjestetään myös markkinoita ja tapahtumia. Hakaniementorilla pidetään Maalaismarkkinat joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Myyntipaikkoja Maalaismarkkinoille voi tiedustella Tori- ja Markkinakaupan palvelukeskuksen verkkosivulta. Hakaniementorilla on myös vuosittaiset Joulumarkkinat.
Kauppatorilla on syksyisin perinteiset Silakkamarkkinat, talvisin Mantan Markkinat ja kesäisin laituritansseja sekä muita tapahtumia.
Myös Teurastamolla järjestetään erilaisia konsertteja, tapahtumia ja markkinoita. Lisätietoa saat Teurastamon verkkosivulta.
Jos olet kiinnostunut markkinoiden tai tapahtumien järjestämisestä, ota yhteyttä Tukkutorin asiakaspalveluun.

Tukkutori, asiakaspalvelu

Puhelinvaihde: (09) 310 23565 
tukkutori@hel.fi

Vanha talvitie 10 H, 2 krs (toistaiseksi ma-to klo 8:15-16, pe klo 8:15-14)

Tule kauppiaaksi

Kauppiaaksi torille
Kauppiaaksi halliin
Tukkutorin alueen tilat     08.11.2021 14:49