Ohjaamo Helsinki

Ohjaamon sisäänkäynti Fredrikinkadulla

Ohjaamo kokoaa nuorille kohdennetut monialaiset palvelut saman katon alle, yhteen palvelupisteeseen. Ohjaamo tarjoaa erityisesti ilman työ- ja opiskelupaikkaa oleville nuorille neuvontaa, ohjausta ja tukea koulutukseen, työllistymiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Ohjaamo on matalan kynnyksen neuvontapiste, johon 15-29-vuotias nuori voi tulla ilman TE-toimiston lähetettä omasta päätöksestään, joko yksin tai kaverin kanssa. Nuori voidaan vinkata Ohjaamoon myös etsivän nuorisotyön tai vaikka terveydenhoitajan kautta.

Ohjaamossa nuoren tilanne kartoitetaan. Tämän jälkeen nuorelle tarjotaan nimenomaan sellaista ohjausta, jota hän tarvitsee. Ohjaus voi olla esimerkiksi opinto-ohjausta, TE-toimiston palveluja, terveydenhoitajan tapaamista tai jotain muuta.

Pääkaupunkiseudun kunnilla on omat Ohjaamonsa. Helsingin Ohjaamo palvelee Kampissa, osoitteessa Fredrikinkatu 48 katutaso ti-pe klo 10-17 ja ma klo 12-17.
Huom! kesällä 26.6.-28.7.2017 ma klo 12-16 ja ti-pe klo 10-16.

Ohjaamo palvelee myös puhelimitse, s-postilla ja netissä.

Vastuutahot

Ohjaamo on Työ- ja elinkeinoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaaliministeriön yhteishanke. Se on osa hallitusohjelmaan kirjattua Nuorisotakuun toteuttamista. Ohjaamo-toiminta saa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta.

Pääkaupunkiseudun suuret kunnat suunnittelevat Ohjaamoitaan tiiviissä yhteistyössä. Helsingissä Ohjaamosta vastaa kaupunginkanslian elinkeino-osasto yhdessä nuorisoasiainkeskuksen, opetusviraston ja sosiaali- ja terveysviraston kanssa.

Ohjaamon suunnittelussa on mukana myös Toimiva kaupunki -hanke, joka järjestää asian tiimoilta mm. suunnittelutyöpajoja nuorille.

Ohjaamoja on suunniteltu eri puolille Suomea ja niiden valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa Kohtaamo-hanke.JAA
02.10.2017 14:11