Suoraan sisältöön

Kilpailukyky

Laiva tulossa Helsingin Satamaan. Kuvaaja: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi Agency. Lähde: My Helsinki materiaalipankki.

Vuosi 2020

Helsinki 19. Emerging Trends in Real Estate Europe 2021 -vertailussa

Kaupunkien tulevaisuudennäkymiä kiinteistöalalla vertailevan PwC:n ja Urban Land Instituten tuottaman Emerging Trends in Real Estate Europe 2021 -raportin kärkikolmikosta löytyvät Berliini, Lontoo ja Pariisi. Helsingin sijoitus on 19. Helsingin kehitys on raportin mukaan positiivista: vetovoimaisuus on kohonnut ja kaupunki kasvaa.

Emerging Trends in Real Estate Europe 2021

Helsinki matkailumajoituspalveluiden käyttöasteiden vertailussa 38.

European Cities Marketingin raportti vertailee matkailumajoitusten käyttöasteita yhdistyksen 119 jäsenkaupungissa. Kokonaisyöpymisiä vertaillessa tilaston kärjessä olivat Lontoo, Pariisi ja Berliini. Helsinki oli sijalla Helsinki 38. Helsinki oli yöpymisten kasvussa pohjoismaisten pääkaupunkien vertailussa toisena Oslon jälkeen.

ECM Benchmarking Report

Helsinki oli Pohjoismaiden suosituin kongressikaupunki vuonna 2019

Helsinki järjesti yhteensä 395 kansainvälistä kongressia vuonna 2019 kertoo Union of International Associations -järjestön (UIA) vuotuinen tilastoraportti International Meetings Statistics Report, jossa vertaillaan kongressimääriä eri kaupungeissa. Kutakin kalenterivuotta koskevat tilastot julkaistaan aina seuraavana kesänä. Tällä kongressimäärällä Helsinki sijoittui uusimmassa vertailussa globaalisti 12. sijalle ja Euroopan kaupunkien joukossa Helsinki 8. sijalle.

International Meetings Statistics Report

Helsingin startup-ekosysteemi globaalissa vertailussa neljäntenä

Helsinki on noussut neljänneksi nousevien ekosysteemien joukossa Startup Genomen ja Global Entrepreneurship Networkin tuottamassa Global Startup Ecosystem Report 2020 -vertailussa. Pääkaupunkiseutu pärjäsi erityisesti rahoitusta ja osaajia tarkastellessa. GSER on maailman kattavin ja luetuin startup-tutkimus, joka perehtyy 250 ekosysteemiin, tarkastelee 40 parasta ekosysteemiä sekä listaa 100 parasta nousevaa ekosysteemiä tutkimuksessaan.

The Global Startup Ecosystem Report 2020

Uusimaa investointien houkuttelussa alueiden kärjessä

Uusimaa voitti oman luokkansa taloudellisen potentiaalin kategoriassa (economic potential) Financial Timesin fDi Intelligence -julkaisussa, joka vertailee kahden vuoden välein investointikohteiden houkuttelevuutta Euroopassa. Myös pääkaupunkiseutu ja sen kaupungit pärjäsivät vertailussa hyvin. European cities and regions -tutkimus vertailee Euroopan kaupunkeja ja alueita investointien näkökulmasta. Tämän vuoden tutkimukseen dataa kerättiin 505 kohteesta kuudessa eri kategoriassa. Pisteissä painotettiin eri osa-alueita sen mukaan, kuinka merkityksellistä ne olivat investointipäätösten kannalta. Vertailussa alueet jaoteltiin kokoluokkien mukaan.

fDi Intelligence

Helsingissä maailman viidenneksi dynaamisimmat kiinteistömarkkinat

Maailman suurimpiin kiinteistöalan yrityksiin kuuluva JLL on julkaissut City Momentum Index 2020 –raportin, jonka World’s most dynamic real estate markets -listalla Helsingin asuntomarkkinat sijoittuivat maailman viidenneksi dynaamisimmaksi. Listan kärjessä olivat Piilaakso, Frankfurt, Berliini ja Boston.

City Momentum Index 2020

Helsinki 31. huippuosaajien kasvattamisessa ja kykyjen houkuttelussa

Helsinki sijoittui 31. sijalle kansainvälisessä Global City Talent Competitiveness Index (GCTCI) -vertailussa, jossa tarkastellaan kaupunkien kykyä kasvattaa ja houkutella alueelleen huippuosaajia ja pitää heistä kiinni. Insead-kauppakorkeakoulun, Googlen ja Adecco-henkilöstöpalveluyrityksen yhteistyössä koostaman vertailun kärkikolmikon muodostavat New York, Lontoo ja Singapore.

Global City Talent Competitiveness Index 2020

Vuosi 2019

Helsinki 21. sijalla Emerging Trends in Real Estate Europe 2020 -vertailussa

Helsinki on 21. PwC:n ja Urban Land Instituten tuottamassa kiinteistöalan Emerging Trends in Real Estate Europe 2020 -raportissa, joka vertailee kaupunkien tulevaisuudennäkymiä kiinteistöalalla. Alan ammattilaisten näkemyksistä koostuvan vertailun kärkikolmikon muodostivat Pariisi, Berliini ja Frankfurt. Helsingin investointinäkymiä pidetään hyvinä ja kansainväliset kiinteistösijoittajat ovat erityisen kiinnostuneita sekä ydinkeskustasta että hyvien kulkuyhteyksien päässä olevista Pasilasta sekä Jätkäsaaresta.

Emerging Trends in Real Estate Europe 2020

Helsinki 17. sijalla kongressikaupunkien kestävyysvertailussa

Helsinki oli 17. kongressikaupunkien kestävyyttä mittaavassa Global Destination Sustainability -vertailussa. Vertailun kärjessä olivat Göteborg, Kööpenhamina ja Zürich. GDS-vertailussa mitataan vuosittain kongressi- ja kokouskaupunkeja ympäristötekojen ja sosiaalisen vastuun toimenpiteiden osalta. Lisäksi vertailussa arvioidaan palveluntuottajien sitoutumista sekä kaupunkien kongressiyksiköiden toimintaa kestävästä näkökulmasta. Tarkoituksena on edistää kongressitoimijoiden tietoisuutta kestävistä ratkaisuista.

Global Destination Sustainability Index

Helsinkiläisissä matkailumajoituspalveluissa korkea käyttöaste

European Cities Marketing -yhdistys vertailee vuosittain ilmestyvässä raportissaan matkailun kehitystä yhdistyksen jäsenkaupungeissa. Uusimmassa vertailussa oli mukana 119 kaupunkia. Matkailumajoitusten käyttöasteita verrattaessa kärjessä olivat Barcelona 78,7 prosentin käyttöasteella ja Rooma 76,9 prosentilla. Kolmanneksi nousi Helsinki, jossa käyttöaste oli 75,9 prosenttia. Kokonaisyöpymisissä Helsinki on sijalla 36.

ECM Benchmarking Report

Helsinki nousi Pohjoismaiden suosituimmaksi kongressikaupungiksi

Ennätysmäärä kongresseja valitsi Helsingin tapahtumapaikakseen vuonna 2018. Tällä viikolla julkaistusta Union of International Associationsin tilastoista selviää, että Helsinki on suosituin pohjoismainen kaupunki kongressien järjestämiselle. Helsinki nousi kokonaistilastoissa sijalle 14. Helsingissä järjestettiin viime vuonna 329 kansainvälistä järjestökongressia. Työperäinen matkailu muodostaa noin puolet Helsingin matkailusta, ja vuonna 2018 rekisteröitiin yhteensä 4,17 miljoonaa yöpymistä Helsingissä.

Union of International Associations

Helsinki-Uusimaa EU:n innovatiivisin alue

Helsinki-Uusimaa nousi Euroopan unionin kärkeen Euroopan komission tuottamassa Regional Innovation Scoreboard -julkaisussa, joka vertaa eurooppalaisten maiden ja alueiden innovaatioympäristöjen toimintakykyä. Tulos on mittaushistorian paras Helsinki-Uudenmaan alueelle, jonka viimevuotinen sijoitus oli viides.

Helsinki-Uusimaan vahvuuksiksi vertailussa katsottiin muun muassa tuotemerkki- ja patenttihakemusten suuri määrä suhteessa bruttokansantuotteeseen, tietointensiivisten alojen työpaikkojen osuus kaikista työpaikoista, elinikäiseen oppimiseen osallistuneiden määrä, väestön korkea koulutustaso sekä pienten ja keskisuurten yritysten innovatiivisuus.

Regional Innovation Scoreboard

Peliala Helsingin vahvuutena Global Startup Ecosystem Report -rankingissa 

Global Strartup Ecosystem -ranking on Startup Genomen tuottama rankingkokonaisuus, jossa verrataan eri alueiden startup- ja yritystoimintakyvykkyyttä erilaisten indikaattorin pohjalta. Helsinkiä korostetaan rankingissa haastaja-alueena, joka on asetettu must to watch -listalle. Erityisesti peliala ja siihen liittyvä osaaminen nähdään Helsingin vahvuusalueena suhteessa toimintaympäristön kokoon nähden. Helsingin nähdään olevan vielä globalisoitumisen alkutaipaleella ja Helsingillä olisi alueena rutkasti enemmän potentiaalia erityisesti kansainvälistymisen näkökulmasta.

Global Startup Ecosystem Report 2019

Helsinki kärkikymmenikössä hallinnossa ja yhteisöllisyydessä Cities in Motion -vertailussa

IESE Business Schoolin kansainvälinen älykaupunkien Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin kaupunkivertailussaan 22. kokonaissijalle. Sijoitus oli sama kuin viime vuonna. Vertailussa oli tällä kertaa mukana 174 kaupunkia.

Helsinki paransi sijoitustaan merkittävästi kansainvälisen ulottuvuuden ja liikkumisen sekä kuljetuksen osalta. Lisäksi inhimillisen pääoman luokassa sijoitus parani hieman. Sijoitus heikkeni hallinnon, yhteisöllisyyden, kaupunkisuunnittelun ja teknologian luokissa.

IESE Cities in Motion Index 2019

Helsinki kokoluokassaan 3. sijalla tulevaisuuden kaupunkien vertailussa

Helsinki sijoittui kokoluokassaan eli suurten kaupunkien sarjassa kolmanneksi tulevaisuuden kaupunkeja arvioivassa fDI Intelligencen Global Cities of the Future 2018/19 -rankingissa. Kaikkien kaupunkien kesken Helsinki sijoittui kokonaispisteissä viidennelletoista sijalle.

fDi Global Cities of the Future 2018/19 – the winners

Helsinki maailman kolmanneksi paras kaupunki startup-yrityksille

Startup-yrityksiä verkostoitumisessa auttava Valuer.ai-yritys pitää Helsinkiä maailman kolmanneksi parhaana kaupunkina startupeille. Kehuja saavat muun muassa uraauurtavat yritykset kuten Supercell ja Rovio, startupeille tarjolla oleva rahallinen ja verkostoitumistuki sekä yritysmaailmaa hyödyttävät älyratkaisut. Helsingin edelle vertailussa menivät Berliini ja Tel Aviv.

The Best 50 Cities for a Startup in the World

Helsinki kärkiluokkaa huippuosaajien kasvattamisessa ja kykyjen houkuttelussa

Helsinki sijoittui seitsemännelle sijalle kansainvälisessä Global Talent Competitiveness Index (GTCI) -vertailussa, jossa tarkastellaan kaupunkien kykyä kasvattaa ja houkutella alueelleen huippuosaajia ja pitää heistä kiinni.

Helsingin vahvuuksiksi vertailussa kirjattiin muun muassa kaupunkiin sijoittuneiden kansainvälisten organisaatioiden määrä, internet-yhteyksien yleisyys kotitalouksissa ja korkeakoulutettujen osuus aikuisväestöstä.

The Global Talent Competitiveness Index 2019
24.03.2021 14:13