Suoraan sisältöön

Digitalisaatio

Ultrahack kilpailu. Kuvaaja: Veeti Haapsamo.

Vuosi 2019

Helsingille Lontoon TechFest-innovaatiotapahtuman pääpalkinto

Helsingin kaupungin Kalasataman Digitaaliset Kaksoset-projekti voitti kansainvälisen Cities Visionary Award -palkinnon sekä koko tapahtuman pääpalkinnon Lontoossa syyskuun lopussa järjestetyssä TechFest-tapahtumassa. Digitaalinen kaksonen tarkoittaa tapaa suunnitella, testata ja rakentaa tuotteita ja palveluita virtuaalisessa ympäristössä ennen fyysistä tuotantoa. Palkinto kertoo, että Helsingin tekemä pitkäjänteinen työ uuden teknologian soveltamisesta kaupungin palveluihin ja kehitykseen on huomattu ja tunnustettu laajalti myös alan ammattipiireissä maailmalla.

TechFest

Helsinki IMD Smart City Indexin kahdeksas 

Helsinki sijoittui älykaupunkivertailu IMD Smart City Indexissä 102 kaupungin joukossa sijalle kahdeksan. Vertailu tehtiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen toteuttivat IMD World Competitiveness Center’s Smart City Observatory sekä Singapore University of Technology and Design.

IMD Smart City Index

Helsinki kärkikymmenikössä hallinnossa ja yhteisöllisyydessä Cities in Motion -vertailussa

IESE Business Schoolin kansainvälinen älykaupunkien Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin kaupunkivertailussaan 22. kokonaissijalle. Sijoitus oli sama kuin viime vuonna. Vertailussa oli tällä kertaa mukana 174 kaupunkia.

Helsinki paransi sijoitustaan merkittävästi kansainvälisen ulottuvuuden ja liikkumisen sekä kuljetuksen osalta. Lisäksi inhimillisen pääoman luokassa sijoitus parani hieman. Sijoitus heikkeni hallinnon, yhteisöllisyyden, kaupunkisuunnittelun ja teknologian luokissa.

IESE Cities in Motion Index 2019

Helsinki maailman kolmanneksi paras kaupunki startup-yrityksille

Startup-yrityksiä verkostoitumisessa auttava Valuer.ai-yritys pitää Helsinkiä maailman kolmanneksi parhaana kaupunkina startupeille. Kehuja saavat muun muassa uraauurtavat yritykset kuten Supercell ja Rovio, startupeille tarjolla oleva rahallinen ja verkostoitumistuki sekä yritysmaailmaa hyödyttävät älyratkaisut. Helsingin edelle vertailussa menivät Berliini ja Tel Aviv.

The Best 50 Cities for a Startup in the World

13.12.2019 14:11