Suoraan sisältöön

Katsele malleja

Kolmioverkkomalli

Mallissa voit katsella vuoden 2015 kesäistä Helsinkiä ja käydä paikoissa, joihin et muuten tulisi menneeksi. Voit tutustua Helsingin ulkosaariin tai etsiä oman kotitalosi. Malli perustuu ilmakuviin, ja siinä näkyvät kaikki kuvaushetkellä kaupungissa olleet liikkumattomat kohteet, kuten rakennukset, autot ja laivat. 

Katseluun riittää päivitetty selain. 

Tästä kolmioverkkomalliin 

Kolmioverkkomalli Kalasatamasta (2017)

Kalasataman malli on uutta ja tarkempaa kolmioverkkomallia, joka perustuu kesällä 2017 otettuihin ilmakuviin. Mallissa voit kokea Suvilahden Flow-festivaalin, etsiä Korkeasaaren kissalaakson ja kulkea pitkin Kalasataman Isoisänsiltaa.

Tästä Kalasataman kolmioverkkomalliin


Kaupunkitietomalli

Kaupunkitietomallissa voit katsella paitsi rakennuksia ja niiden tietoja, myös maanpintamallia eli maaston muotoja. Maanpintamallin ansiosta rakennukset ovat mallissa oikealla korkeudella. 

Rakennuksia voi hakea joko osoite- tai ominaisuustietojen perusteella. Rakennusta klikkaamalla pääset sen tietoihin, kuten rakennusvuoteen ja kerrosten lukumäärään. Rakennukset ovat nähtävissä valintasi mukaan joko julkisivukuvilla tai ilman. 

Maanpintamallin katseluun voit valita joko open street map-näkymän tai ilmakuvan.

Tästä kaupunkitietomalliin 

Helsingin energia- ja ilmastoatlas

Energia- ja ilmastoatlaksen alustana on käytetty kaupunkitietomallia. Se sisältää paljon rakennuskohtaista perustietoa, energia- ja korjaustietoja sekä veden, kaukolämmön ja sähkön kulutustietoja. 

Atlaksessa näet suuntaa antavan energiankulutusarvion lähes jokaisesta Helsingin rakennuksesta. 

Mallissa on myös kaikkien Helsingin katto- ja seinäpintojen aurinkoenergialaskenta eli tieto siitä, kuinka paljon pinnat saavat auringon säteilyenergiaa vuosi- ja kuukausitasolla. Yhteensä pintoja on lähes miljoona. 

Tästä energia- ja ilmastoatlakseen
Tästä aurinkoenergiapotentiaalin malliin

Munkkiniemi-Haaga 1915 -suunnitelma

Munkkiniemi-Haaga-suunnitelma on virtuaalimalli Eliel Saarisen suunnitelman pienoismallista vuodelta 1915. Alkuperäisen pienoismallin mukaisesti virtuaalimalli on varsin tarkka, ja siinä näkyvät jopa rakennuksiin piirretyt ikkunat. Saarisen suunnitelma on merkittävä osa Suomen kaupunkisuunnittelun historiaa. Toteutumatta jäänyt suunnitelma on nyt helposti kaikkien nähtävillä.

Tästä Haaga-Munkkiniemi-malliin>



13.02.2020 17:50

Videoita

Kerromme videoilla Helsingin 3D-kaupunkimalleista sekä niiden hyödyistä ja mahdollisuuksista muun muassa kaupungille.

Tiivistelmä Helsingin kaupunkimalleista

Tietopaketti kaupunkimalleista, niiden tuotannosta ja Helsingin 3D-historiasta.