Suoraan sisältöön

Palkitseminen ja henkilöstöedut

Palkitseminen

Helsingin kaupungin palkitsemismalli koostuu aineellisesta ja aineettomasta palkitsemisesta.

Rahapalkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkasta ja mahdollisesta työkokemuslisästä. Tehtäväkohtaisen palkan suuruus määräytyy tehtävän vaativuuden mukaan. Työkokemuslisää maksetaan palvelusvuosien perusteella, ja se vaihtelee hieman sopimusaloittain. Palvelusvuosiksi luetaan saman alan palvelu myös muilla työnantajilla. Lisäksi on mahdollista saada työsuoritusten perusteella henkilökohtaista lisää.

Kertapalkitsemista käytetään välittömästi hyvän työsuorituksen tai onnistumisen yhteydessä. Tulospalkkiojärjestelmällä palkitaan tulosvuoden tavoitteiden saavuttamisesta etukäteen määriteltyjen tulostavoitteiden perusteella.

Rahapalkkaa täydentävät palkkiot ja muut työsuhteeseen liittyvät edut. Henkilöstöetujen lisäksi aineeton palkitseminen koostuu työelämän laatuun liittyvistä tekijöistä.

Palkitsemisen kokonaisuus (pdf)

Johdolla kokonaispalkkausjärjestelmä

Kaupungin kokonaispalkkajärjestelmää sovelletaan kaupungin johtotehtävissä. Kokonaispalkkajärjestelmään kuuluvat tehtävät arvioidaan HAY-vaativuudenarviointijärjestelmää käyttäen. Siinä tehtävän vaativuuden pääkriteerit ovat vastuu, tietotaito ja ongelmanratkaisu.

Kokonaispalkka sisältää kaikki palkanosat, kuten henkilökohtaisen lisän ja työkokemuslisän sekä mahdollisen autoedun. Johdon palkitsemisessa käytetään myös kannustavan palkitsemisen keinoja.

Henkilöstöedut

Suurena työnantajana kaupunki pystyy tarjoamaan henkilöstölleen monipuoliset henkilöstöedut.

Henkilöstökassa

Kaupungin henkilöstöllä on käytössään oma pankkipalvelu. Henkilöstökassa hoitaa kaupungin henkilöstön talletuksia, maksupalvelua ja myöntää lainoja. Kassa voi myöntää lainaa omaan käyttöön tulevan asunnon hankkimista varten. Kassasta voi hakea myös kulutusluottoa. Henkilöstölle toiminta on maksutonta. Henkilöstökassan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa vakinaisessa tai määräaikaisessa vähintään kuuden kuukauden työsuhteessa oleva kaupungin työntekijä.

Työsuhdeasuntoja

Kaupungilla on noin 3 000 palvelussuhdeasuntoa eri puolilla kaupunkia. Kaupunkiympäristön toimialan asuntovuokraus välittää työsuhdeasuntoja kaupungin työntekijöille.

Työsuhdematkalippu

Työsuhdematkalippuetu annetaan työmatkaseteleinä. Täyttä työssäolokuukautta kohden saa 10 euron arvoisen setelin, jonka voi käyttää joko kauden tai arvon lataamiseen henkilökohtaiselle HSL:n matkakortilleen. Seteleitä myönnetään työsuhteen keston mukaan enintään 12 kappaletta kalenterivuotta kohden. Myös Matkahuollon- ja VR:n työmatkasetelit ovat vaihtoehtoina.

Työterveyshuolto

Henkilöstön terveydestä huolehtii ennaltaehkäisevästi oma työterveysliikelaitos. Työterveyshuollon tavoitteena on tukea työntekijän työkykyä koko uran ajan. Työterveystiimiin kuuluu työterveyslääkäri, työterveyshoitaja, työpsykologi ja työfysioterapeutti.

Työterveys Helsinki -sivustolle »

Lounas edullisesti

Kaupunki on järjestänyt henkilöstölle mahdollisuuden syödä kohtuuhintainen ja ravitseva ateria. Henkilöstökortin esittämällä kaupungin työntekijä saa lounaan kaupungin valitsemissa henkilöstöravintoloissa, esimerkiksi Palmian ravintoloissa, henkilökuntahintaan.

Alennuksia palveluista ja tuotteista

Useat Helsingin yritykset antavat tuotteista ja palveluista alennuksen kaupungin henkilöstölle kaupungin tekemien alennussopimusten mukaisesti. Henkilöstö saa alennusta myös useiden kaupungin teattereiden, museoiden ja näyttelyiden lippuhinnoista sekä liikuntakeskusten ja uimahallien maksuista.

Henkilöstöliikuntaa

Kaupungin henkilöstöliikunta tarjoaa henkilöstölle runsaasti ohjattua liikuntaa, kuten rasvanpoltto- ja hikijumppaa, Body Pumpia, lattaritanssia, voimavenyttelyä, kaukalopalloa, sählyä ja lajiesittelykursseja.

Virkistystä merellisestä luonnosta

Henkilöstön käytössä on kahden virkistys- ja lomapaikan palvelut: saari Kallahden selällä ja Kallioranta sijaitsee Vartiosaaressa Laajasalon edustalla. Tilojen käyttö on henkilöstölle ilmaista.

Henkilöstökerhojen harrastustarjonta

Kaupunki tukee liikuntaa ja harrastamista myös työpaikkajoukkueissa ja liikuntakerhoissa. Kaupungin henkilöstökerhoissa harrastetaan monipuolisesti afrikkalaisesta kylätanssista golfiin ja musiikkiin. Koko henkilöstön kerhoja ovat bridgekerho, Kaupungin linnut -henkilöstökerho ja Stadin soutuklubi. Loppukesän kohokohta on elokuinen kirkkovenesoutukisa, jossa eri virastot ottavat toisistaan mittaa. Kisa on Suomen toiseksi suurin soututapahtuma heti Sulkavan suursoutujen jälkeen.JAA
21.11.2018 15:34