Suoraan sisältöön

Talpa, Helsinki

Sörnäisten rantatie 27 A
00500 Helsinki
PL 230, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 2500
Toimipiste kartalla

Laskut ja maksut

Kaupunki vastaanottaa laskut sähköisinä verkkolaskuina. Lisätietoja verkkolaskuista

Taloushallintopalvelun asiakaspalvelunumerossa puh. 09 310 25300 palvellaan arkisin kello 9.00–15.00.

Taloushallintopalveluun yhteyttä voi ottaa myös lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen talpa.asiakaspalvelu@hel.fi. Muista liittää sähköisiin yhteydenottoihin oma nimesi ja yhteystietosi.

Talpan asiakaspalvelussa hoidetaan:

• Kaupungin laskujen eräpäivän siirrot
• Maksusuunnitelmat
• Tili- ja osoitteenmuutokset
• Sosiaali- ja terveydenhuollon lakisääteisten asiakasmaksujen laskutus sekä vapaakorttien myöntäminen asiakasmaksuihin liittyvän maksukaton täyttyessä.
• Suoritukset kaupungin myyntireskontraan, liikasuoritusten palauttaminen asiakkaille.
• Helsingin kaupunkien virastojen saatavien perintä, velkajärjestelyasiat.
• Kaupungille lähetettyjen laskujen käsittelyyn ja maksamiseen liittyvät asiat.

Huomioithan ystävällisesti, että mikäli asiasi koskee palvelun sisältöä, tulee sinun olla yhteydessä palvelun tuottaneeseen toimialaan.

Helsingin kaupungin henkilöstö palkanlaskentaan ja palkkioihin liittyvät asiat hoidetaan Taloushallintopalvelun palkkahallinnon osastolla, yhteystiedot löytyvät täältä

Asiakaspalvelupiste

Laskutuksen asiakaspalvelupiste sijaitsee osoitteessa Sörnäisen rantatie 27 A, 1. kerros. Asiakaspalvelupisteessä palvellaan kaikkina arkipäivinä kello 9.00 -15.00.

Talpan asiakaspalvelussa ei ole kassatoimintaa eli laskujen maksaminen Sörnäisten rantatie 27 A:ssa ei ole mahdollista.

Helsingin kaupungin laskuja voi maksaa yleisökassaan osoitteessa Toinen linja 4 A, Kallion virastotalo, avoinna ma-pe kello 9.00–15.30. Yleisökassan postiosoite: PL 210, 00099 Helsingin kaupunki.

Kaikki kaupungin laskut yhdellä e-laskusopimuksella

Solmiessasi e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi saat yhdellä sopimuksella kaikki taloushallintopalvelun lähettämät laskut. Helsingin kaupungin lähettämä e-lasku näkyy verkkopankissa paperilaskun näköisenä normaalina laskuna. Kaupungin e-laskuasiakkaaksi voi rekisteröityä heti. Asiakasnumeroa tai laskun numeroa ei tarvita. Talpan sivuilla kerrotaan lisää e-laskusta

Päivähoidon laskut e-laskuna

Varhaiskasvatuksen eli lasten päivähoidon laskuissa on huomioitava, että paperilaskussa ensin mainittu huoltaja on oletusarvoisesti laskun maksaja eli henkilö, jonka verkkopankissa e-laskusopimus tehdään käyttäen yksilöintitunnisteena verkkopankin haltijan henkilötunnusta.

Verkkopankissa tehdyn e-laskusopimuksen myötä kaikki Helsingin kaupungin taloushallintopalvelun lähettämät laskut (mm. sosiaali- ja terveystoimen laskut) tulevat jatkossa e-laskuina sopimuksen tehneen henkilön verkkopankkiin.

Lue lisää kasvatus- ja koulutustoimialan sivuilta >>

Laskut kaupungille

Helsingin kaupungille maksettavaksi osoitetut laskut tulee lähettää sähköisesti verkkolaskuina. Helsingin kaupungin verkkolaskuosoitteet eli OVT-tunnukset ovat muotoa 003702012566 + tarkenne.

Helsingin kaupungin laskutusosoitteet

Operaattori: Basware Oyj
Välittäjätunnus: BAWCFI22

Ne palvelun- ja tavarantoimittajat, joilla ei ole omaa verkkolaskutuksen mahdollistavaa laskutusjärjestelmää, voivat lähettää Helsingin kaupungille ilmaiseksi verkkolaskuja toimittajaportaalin kautta. Linkki laskutusportaaliin https://portal.basware.com/open/helsinginkaupunki

Laskutusportaalin käyttöohje11.12.2020 15:55