Suoraan sisältöön

Talpa, Helsinki

Sörnäisten rantatie 27 A
00500 Helsinki
PL 230, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2500
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Laskut ja maksut

Kaupunki vastaanottaa laskut ensisijaisesti sähköisinä verkkolaskuina. Lisää verkkolaskuista

Taloushallintopalvelun asiakaspalvelunumerossa puh. 09 310 25300 palvellaan arkisin kello 9.00–15.00.

Yhteyttä voi ottaa myös yhteydenottolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen talpa.asiakaspalvelu@hel.fi. Muista liittää sähköisiin yhteydenottoihin oma nimesi ja yhteystietosi.

Talpan asiakaspalvelussa hoituvat:

• Kaupungin laskujen eräpäivän siirrot
• Maksusuunnitelmat
• Tili- ja osoitteenmuutokset
• Sosiaali- ja terveydenhuollon lakisääteisten asiakasmaksujen laskutus sekä vapaakorttien myöntäminen asiakasmaksuihin liittyvän maksukaton täyttyessä.
• Suoritukset kaupungin myyntireskontraan, liikasuoritusten palauttaminen asiakkaille.
• Helsingin kaupunkien virastojen saatavien perintä, velkajärjestelyasiat.
• Kaupungille lähetettyjen laskujen käsittelyyn ja maksamiseen liittyvät asiat.

Huomioithan ystävällisesti, että mikäli asiasi koskee palvelun sisältöä, tulee sinun olla yhteydessä palvelun tuottaneeseen virastoon.

Asiakaspalvelupiste

Laskutuksen asiakaspalvelupiste sijaitsee osoitteessa Sörnäisen rantatie 27 A, 1. kerros. Asiakaspalvelupisteessä palvellaan kaikkina arkipäivinä kello 9.00 -15.00. 

Asiakaspalvelupisteessä annetaan maksukattoon ja vapaakorttiin liittyvää neuvontaa sekä myönnetään kuntalaisille vapaakortteja. Laskutuksen asiakaspalvelupisteessä ei ole kassatoimintaa eli laskujen maksaminen Sörnäisten rantatie 27 A:ssa ei ole mahdollista.

Helsingin kaupungin laskuja voi maksaa Talpan yleisökassaan osoitteessa Toinen linja 4 A, Kallion virastotalo, avoinna ma-pe kello 9.00–15.30. Yleisökassan postiosoite: PL 210, 00099 Helsingin kaupunki.

Kaikki kaupungin laskut yhdellä e-laskusopimuksella

Solmiessasi e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi saat yhdellä sopimuksella kaikki taloushallintopalvelun lähettämät laskut. Helsingin kaupungin lähettämä e-lasku näkyy verkkopankissa paperilaskun näköisenä normaalina laskuna. Kaupungin e-laskuasiakkaaksi voi rekisteröityä heti. Asiakasnumeroa tai laskun numeroa ei tarvita.

Ohjeita e-laskun käyttöönottoon saa omasta verkkopankista ja pankin asiakaspalveluneuvonnasta.

Laskut kaupungille

Helsingin kaupungille maksettavaksi osoitetut laskut tulee ensisijaisesti lähettää sähköisesti verkkolaskuina. Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten verkkolaskuosoitteet eli OVT-tunnukset ovat muotoa 003702012566 + tarkenne.

Kaikkien virastojen verkkolaskuosoitteet

Operaattori: Basware Oyj
Välittäjätunnus: BAWCFI22

Ne palvelun- ja tavarantoimittajat, joilla ei ole omaa verkkolaskutuksen mahdollistavaa laskutusjärjestelmää, voivat lähettää Helsingin kaupungille ilmaiseksi verkkolaskuja toimittajaportaalin kautta.

Helsingin kaupungin henkilöstö palkanlaskentaan ja palkkioihin liittyvät asiat hoidetaan Taloushallintopalvelun palkkahallinnon osastolla, yhteystiedot löytyvät täältä.

Portaalin käyttöohje (pdf)JAA
11.02.2019 15:35