Suoraan sisältöön

valtuustoaloite-valkoposkihanhien-kannan-vahentamisesta

26.08.2015 Fatbardhe Hetemaj’n ym. valtuustoaloite valkoposkihanhien kannan vähentämisestä

Valkoposkihanhien kokonaismäärä on kasvanut huomattavasti pääkaupunkiseudulla, jopa 50 prosenttia vuodesta 2014. Suomen ympäristökeskuksen tutkijat laskivat pääkaupunkiseudulla olevan yhteensä 5 980 valkoposkihanhea, joista poikasia oli 905 yksilöä (Lähde: Suomen ympäristö! 13.8.2015).

Valkoposkihanhet tekevät erityisesti nurmialueille ja rantojen läheisyyteen runsaasti ulosteita. Suuri populaatio haittaa useampien Helsingin puistoalueiden virkistyskäyttöä, minkä lisäksi osa puistoalueista on käyttökelvottomassa kunnossa. Uimarannoilla vedenlaatu saattaa myös heiketä ulosteiden vuoksi. Lisäksi ulosteiden pelätään levittävän tauteja ja poikasiaan aggressiivisesti puolustavat emot koetaan uhkaavina sekä pelottavina.

Näiden seikkojen johdosta kannan harventaminen (esim. munia rei'ittämällä pesintäaikana) on perusteltua. Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunkilaisten ja valkoposkihanhien "nnakkaiselon helpottamiseksi Helsingin kaupunki selvittää pikaisesti käytettävissä olevat ja mahdolliset keinot, jolla ongelma saataisiin kuriin.

Fatbardhe Hetemaj05.12.2019 19:59