valtuustoaloite-tyhjillaan-olevien-kiinteistojen-tilanteen

04.11.2015 René Hurstin ym. valtuustoaloite tyhjillään olevien kiinteistöjen tilanteen selvittämisestä

Eriarvoisuus loukkaa ihmisoikeuksia ja ennenkaikkea ihmisarvoa, koska se vie mahdollisuuden täysipainoiseen, inhimilliseen hyvään elämään ja kehittymiseen.

Ihmisen elämänlaadun parantaminen, joka edellyttää ensin asuntoa, riittävää toimeentuloa ja lähiterveyspalveluita, pitäisi olla tärkein asia hyvinvointi yhteiskunnassa, näin ei kuitenkaan ole. Heikoimmasta huolehtiminen PITÄÄ olla tärkein tehtävämme

Tarvittavia toimenpiteitä asunnottomuuden poistamiseksi ei ole teht:y. Viisi vuotta voimassa ollut laki velvoittaa seuraamaan perusturvan riittävyyttä ja toimimaan sen toteuttamiseksi tarvittavin toimenpitein. Ihmisen suurin perusturva on asunto.

Että Suomi nousisi, meidän on vahvistettava heikointa lenkkiä, pidettävä huolta tasapuolisesti kaikista Suomen kansalaisista ja Suomessa asuvista, sekä huolehdittava siitä, että Asunto ensin, joka on Helsingin kaupungin strategia, toteutuu.

Siksi teenkin aloitteen, jossa pyydän, että Helsingin kaupunki selvittää tilanteen tyhjillaan olevista kiinteistöistä, ja mahdollisuudesta perustaa niihin kriisimajoitus asunnottomille ja joista voidaan sitten ohjata vapautuviin hekan vuokra-asuntoihin kiireellisyysjärjestyksessä, elinolosuhteen huomioon ottaen.

05.12.2019 20:01