Suoraan sisältöön

valtuustoaloite-pukukoppi-violan-puistoon

11.11.2015 René Hurstin ym. valtuustoaloite lämmitetyn pukukopin hankkimisesta Violanpuistoon

Violan puiston kentän pukukopin puolesta Vallilan ala-asteen koulussa on 280 oppilasta. Liikuntaryhmiä 14, joista jokaisella on liikuntaa kaksi tuntia viikossa. Yhteensä liikuntatunteja on viikossa 28.

Kotikallion kasvatus- ja hoitohenkilökuntaan kuuluu 19 henkilöä. He vievät joka talvi 100, 3-6 vuotiasta lasta Violan puiston kentälle luistelemaan.

Hermanni- Vallilan alueella on vain yksi talvikaudella jäädytetty luistinrata Violan puistossa Hermannissa.

Aiemmin asukkaiden käytössä oli myös Kumpulan laaksossa ollut jäädytetty luistinrata, jonka yhteydessä oli lämmitetty pukukoppi. Alue on nyt vuokrattu Käpylän palloseuralle Violan puiston jäädytetty kenttä on Vallilan ala-asteen oppilaiden sekä kahden päiväkodin lasten käytössä.

Hermanni-Vallilan alueelle on muuttanut lisää lapsiperheitä. Lisäksi Etelä-Hermanniin Kalasatamaan on rakenteilla koteja sadoille uusille asukkaille, joten kentän käyttöaste tulee kasvamaan nykyisestä.

Valtuustoaloitteeni on, että kaupunginhallitus selvittäisi mahdollisuudesta Violan puistoon saada asianmukainen lämmitettävä pukukoppi, jossa voisi vaihtaa luistimet / kengät lämpimässä.

Uskon lämmöllä varustetun pukukopin lisäävän luisteluintoa ja luistelu harrastusta myös vapaa-aikana.

Esimerkkinä kustannuksesta pukukoppi noin 10 000 euroa. Lämmityskustannukset 50 euroa per kk talvella, kesällä 0 euroa. Vertauksen vuoksi Kruunuvuoren turvallisuusahanke 220 milj. euroa.

René Hursti05.12.2019 20:01