Suoraan sisältöön

valtuustoaloite-lainarahaston-perustamisesta-siirtolapuutarhayhdistyksille

17.06.2015 Jasmin Hamidin ym. valtuustoaloite lainarahaston perustamisesta siirtolapuutarha- ja kesämajayhdistyksille

Siirtolapuutarhoissa yhdistyksen jäsenet huolehtivat palstojen lisäksi myos yleisistä alueista, jotka ovat yleisölle auki kesäkaudella. Yleiso osallistuu myös juhliin ja muihin tapahtumiin alueilta, kay kirpputoreilla, luennoilla, myyjäisissii ja kesäkahviloissa tai kioskilla. 

Yhdistykset huolehtivat omalla työllään ja kustannuksellaan muun muassa alueiden siisteydestä, istutuksista, nurmialueista, uimalaitureista, leikkikentistii, jäte- ja vesihuollosta ja tarjoavat esimerkiksi saniteettitilat myös vieraiden käyttöön eri tilaisuuksien yhteydessä. Voittoa tavoittelemattomien yhdistysten on mahäotonta saada lainaa pankeilta, ilman yksityisiä takaajia.

Toiveena on, että kaupungin lainan avulla tarvittavat perusparannukset voidaan toteuttaa niin, ettei kenenkään tarvitse luopua mokistään niiden takia. Kaikki siirtolapuutarhurit eivät pysty osallistumaan suurten yhteishankkeiden rahoittamiseen, jos rahoitustarve pitäsi kattaa lyhyen alan sisällä jäseniltä kerättävillä huomattavilla rahasummilla.

Yhdistykset voisivat hakea kaupungin lainaa isoihin rakennus- ja perusparannushankkeisiin tai laitteiden uusimisiin alueillaan. Yleisiä korjauskohteita ovat esim, ulkovalaistuksen uusiminen, salaoiien kunnostaminen, wc:t ja huoltorakennukset.

Me aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut esitemmä, että kaupunki selvittää mahdollisuutta perustaa rahasto siirtola- ja kesämajayhdistysten peruskorjausten lainoittamiseen.05.12.2019 19:50