Suoraan sisältöön

talousarvioaloite-sote-keittioverkkoselvitys

11.03.2015 Ulla-Marja Urhon ym. talousarvioaloite määrärahan varaamisesta Soten keittiöverkkoselvityksen tekemiseen

Ehdotetaan että vuoden 2016 budjettiin varataan 30 000€ Helsingin alueen Soten keittiöverkko -selvityksen tekemiseksi.

Palmia liikelaitoksen (2014), Hus-Raviolin (Hus-sairaanhoitopiirin liikelaitoksen) Työmaahuolto Oy:n on syytä selvittää alueella tulevaisuudessa tarvittavaa Helsingin alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen tarvitseman ruokahuollon kapasiteettia ja tarpeellisia investointeja. Tämä voidaan tehdä yhteistyönä ilman ulkopuolista konsulttien toimeksiantoa.

Työ on tarpeen koska

Kaupunginkanslian keittiöverkkoselvityksessä (toteuttaja Rambol&Damico) sosiaali- ja terveyskeskuksen ateriakapasiteetti- ja investointitarpeet on rajattu ulkopuolelle.

Eteläisen Sote-alueen kunnat, mukana Helsinki ovat varautumassa sote-palvelujen muutokseen riippumatta sotelain etenemisestä Eduskunnassa.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen ruokapalvelujen ostoista 20% ulkoistetaan viiden vuoden sisällä

Kaupungin sosiaali- ja terveysviraston hallitsemat keittiöt ovat ohittaneet nykykunnossa käyttöikänsä.

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston  asiakkaiden ravintopalvelujen tarjonta vaarantuu, jos esim. Koskelan sairaalan keittiö joudutaan sulkemaan

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston ja Husin käytössä alueella olevilla keittiöillä on samaa omistuspohjaa. Molempien investoinnit ja käyttökustannukset maksetaan suurelta osin helsinkiläisten verovaroin.

Ulla-Marja Urho05.12.2019 19:54