Suoraan sisältöön

talousarvioaloite-lahioiden-kaupunginosien-tapahtumiin

25.02.2015 Sami Muttilaisen ym. talousarvioaloite määrärahasta lähiöiden ja kaupunginosien tapahtumiin

Kulttuuripalvelut ovat eri kaupunginosissa ja lähiöissä toisistaan poikkeavia. Eräisiin lähiöihin on rakennettu kulttuuritaloja, kuten Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo. Kasvavan kaupungin mukana taloja ei olla kuitenkaan lisäämässä, vaan kulttuuritapahtumat tulevat olemaan yhä enemmän kaupunkilaisten omalla vetovastuulla.

Stadissa on monia lähiö- ja kaupunginosatapahtumia esim. Kontufestari, Pihlajanmäki goes blues, sekä Roihikan, Kumpulan ja Käpylän kyläjuhlat. Ne ovat erinomainen osoitus tapahtumista kantakaupungin ulkopuolella jotka ovat elävöittäneet aluetta ja yhdistäneet ihmisiä.

Moni aluetapahtumista pohjautuu laajaan kansalaistoimintaan ja talkootyöhön. Näillä ei voida kuitenkaan ratkaista eri tapahtumien tarvitsemia välttämättömiä lava- ym. rakenteita, äänitekniikkaa ja viranomaisten vaatimaa järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa. Myös laadukkaan ohjelman tuottaminen eri-ikäisille ja kulttuuritaustaisille ihmisille lähestulkoon talkoopohjalta on haastavaa.

Tästä syystä me allekirjoittaneet ehdotammekin, että kaupungin talousarvioon vuonna 2016 varataan kulttuurilautakunnan harkintaan pohjautuvaan käyttöön 100 000 euron määräraha lähiöiden ja kaupunginosien erityistapahtumien järjestelyjen turvaamiseksi.

Sami Muttilainen05.12.2019 19:51