Suoraan sisältöön

aloite-lapinlahden-lahde-hankkeen-edistamisesta

28.01.2015 Hannu Oskalan ym. aloite ”parklet” -kokeilun toteuttamisesta

Yrittäjälähtöisiä parkkiruutuja Helsinkiin!

San Franciscossa on "Parklet" -käytäntö, jossa kadunjalkayrittäjä tai kansalaisjärjestö voi ehdottaa jotain muuta käyttöä kuin pysäköinti kadunvarren parkkiruudulle.

Tätä voisi kokeilla Helsingissäkin.Kahvila voi laittaa parkkipaikan tilalle vaikkapa pöytiä tai vaatekauppa polkupyöräpysäköintiä.  Myös vaikkapa parkkipaikan varaaminen vain 5-10 minuutin lastauspaikaksi voisi olla mahdollista . Tällaiselle olisi varmastikin tarvetta esim. Annankadulla . San Franciscossa "parkletiksi" muutetusta parkkipaikasta maksetaan vuokraa ja lupa ei ole automaatti, vaan sitä anotaan erikseen.

Kokeilun voisi Helsingissä toteuttaa vaikkapa jol lain keskustan liikekaduista.

Aloite toteuttaisi useampia valtuustostrategian arvoja. Se olisi sekä yrittäjämyönteinen , asukaslähtöinen että edistäisi osaltaan osallisuutta ja osallistumista . Se toteuttaisi myös "Helsinki on Suomen yritysmyönteisin  kaupunki vuonna 2016" -tavoitetta.

Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme , että kaupunki toteuttaa "parklet"­ kokeilun keskusta-alueella yhteistyössä kivijalkayrittäjien ja alueen asukkaiden kanssa.

Hannu Oskala05.12.2019 19:53