Suoraan sisältöön

Helena Kantolan ym. talousarvioaloite harjoituspaikkojen rakentamisesta junioreille KOPIO

13.03.13 Helena Kantolan ym. talousarvioaloite harjoituspaikkojen rakentamisesta junioreille

Helsingin alueella toimii noin 50 jalkapalloharrastukseen tarkoitettua pelipaikkaa, joista 2 kenttää ovat pysyviä kuplahalleja. Jalkapalloharrastuksen suosio on eri ikäryhmissä korkealla ja se näkyy myös pelipaikkojen ja kuplahallien käytössä. Peli- ja harjoitteluvuoroja ei ole riittävästi tai ne jakautuvat tavalla, joka asettaa monesti erityisesti alle 18-vuotiaat junioripelaajat muita huonompaan asemaan.

Helsingissä on tarpeellista tehdä suunnitelma ja päätös ensisijaisesti juniorikäyttöön tarkoitetuista harjoituspaikoista ja jalkapallohalleista. Hanke on teknisesti toteutettavissa tekonurmikenttinä, jonka päälle voidaan rakentaa tilapäisesti tai pysyväksi rakennelmaksi kupla. Esimerkiksi Talissa pelataan vuodenajasta riippumatta sisällä. Harjoittelupaikoiksi sopivat parhaiten hyvien liikenneyhteyksien varrella olevat kasvukeskukset ja paikat, joissa on tehty laskelmia suurista uusista ikäluokista. Rakenteilla olevat Arabianranta ja Kalasatama ovat hyviä esimerkkejä paikoista, joissa junioreille tarkoitetuilla harjoittelupaikoilla olisi tarvetta. Kumpikin alue houkuttaa suurella todennäköisyydellä lapsiperheitä, joiden käytettävissä ei ole julkista nurmikenttää. Tällä hetkellä lähin nurmikenttä löytyy yhdistyksen omistuksessa oleva Kumpulan nurmi kenttä. Nurmikentän ja kuplahallin rakentamiskustannusten vuoksi hankkeiden toteuttaminen yhteistyössä järjestöjen ja seurojen kanssa on suositeltavaa.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että vuoden 2014 budjettiin tehdään varaus junnuille tarkoitettujen harjoituspaikkojen suunnitteluun ja toteuttamiseen Arabianrannassa ja Kalasatamassa.

Helena Kantola

Alkuperäinen aloite05.12.2019 19:22