Suoraan sisältöön

Tuomo Valokaisen ym. aloite sairaalapalvelujen parantamisesta

19.06.2013 Tuomo Valokaisen ym. aloite sairaalapalvelujen parantamisesta

Helsingin kaupunginsairaalan ja terveyskeskuksen palvelut ovat monin paikoin puutteellisia.

Yksistään pääkaupungissa pääsy lääkärin vastaanotolle on vaihtelevaa.

Pääsystä jatkohoitoon tai jatkotutkimuksiin riippuu paljolti asiakkaan sinnikkyydestä saada hyvää hoitoa itselleen. Pelkästään selän kuntoutus, muulla kun sairauslomalla on harvinaista kaupungissamme.

Kaupunkimme terveyspalveluiden itselleen säätelemät korkeat hinnat jarruttavat pääsyä mm röntgeniin, ultraääneen, magneettikuvaustutkimuksiin ja tietokonetomografiaan. Tämän takia esimerkiksi useat polvi kivut, niskakivut, pääkivut, olkanivelten kivut, yläselän ja lannerankakivut ja selkäoireilut jäävät vailla perusteellisempaa tutkimista. Huom, Jo yksistään magneetti kuva paljastaa nopeasti ja varmasti esimerkiksi selkäkivun oireyhtymän. Tästä oireiden kartoituksesta hyötyisi tutkiva lääkäri, ja asiakas joka voisi kuntouttaa esimerkiksi kipeää selkää asianmukaisesti.

Kaupunginvaltuusto edellyttää että Helsingin kaupunki ryhtyy parantamaan sairaalapalveluitaan niin että jokaisella lääkärissä asioivalla henkilöllä olisi tarpeen vaatiessa mahdollisuus saada helpommin täsmällisempiä tutkimuksia ja hoitoja.

Tuomo Valokainen

Alkuperäinen aloite05.12.2019 19:28