Suoraan sisältöön

Aloite maauimalan tai uimarantojen saamisesta koillis-Helsinkiin

27.02.13 Sami Muttilaisen ym. aloite maauimalan tai uimarantojen saamisesta koillis-Helsinkiin

Koillis-Helsingissä asuu yli 88 000 ihmistä, siitä huolimatta alueella ei ole omaa maauimalaa.
Ainoa Helsingin kaupungin ylläpitämä uimaranta koillisessa on Malmin uimaranta Vantaanjoen varrella Tapaninvainiossa, joka on hyvin pieni. Tämän lisäksi rannalla ei ole huomioitu esteettömyyttä, valvontaa ja pysäköintiä.

Vantaanjoen alajuoksulle Vanhankaupunginkosken suuntaan Pukinmäen ja Pikkukosken uimaranta, mutta joen jatkaessa koilliseen ja haarautuessa Keravan -ja Vantaanjoeksi, Keravanjoen asuinalueiden varrella ei ole yhtäkään kaupungin uimarantaa. Keravanjoki onkin enemmän tunnettu joen pohjassa olevista ostoskärryistä ja pöllityistä mopoistaan, kuin ihmisten suosimana uimapaikkana.

Me allekirjoittaneet vaadimmekin, että Helsinki selvittää ja kartoittaa sopivat paikat ja toteuttaa asianmukaisia uimarantoja myös Keravanjoen varrelle Suutarilan, Siltamäen ja Ala-Tikkurilan suuntaan. Toinen vaihtoehto on kaavoittaa alueelle maauimala esimerkiksi Tapulikaupungin liikunta puistoon, parhaillaan käynnissä olevan aluekaavoituksen yhteydessä.

Tämä vaihtoehto palvelisi paremmin myös mm. Tapanilan, Jakomäen ja Puistolan asukkaita, koska asuinalueiden sijainti ei ole Keravanjoen välittömässä läheisyydessä

Sami Muttilainen

Alkuperäinen aloite05.12.2019 19:20