Suoraan sisältöön

Sami Muttilaisen ym. aloite maauimalan saamisesta Koillis-Helsinkiin

09.10.13 Sami Muttilaisen ym. aloite maauimalan saamisesta Koillis-Helsinkiin

Koillis-Helsingissä budjaa yli 88 000 ihmistä, siitä huolimatta alueelle ei ole, eikä olla kaavoittamassa omaa maauimalaa. Lähimmät vaihtoehdot ovat Kumpula ja Uimastadion. Stadi on kaavaillut seuraavaa uimalaa Pirkkolaan. Kumpis, stadikka ja Pirkkola palvelevat koillisen asukkaita huonosti sijaintinsa vuoksi. Uimalat ja muut liikuntamandollisuudet tulee sijoittaa kaupunkirakenteellisesti niin, että ne palvelevat asukkaitaan tasapuolisesti, koska nostavat alueen kiinnostusta, viihtyvyyttä ja arvotusta huomattavasti.

Tapulikaupunki-seura ja lähiseudun asukkaat ovat yli vuosikymmenen tehneet aktiivista duunia, että alueelle saataisiin maauimala ja keränneet myös nimiä adressiin. Asian puolesta on skrivattu myös paljon lehdissä ja mielipidepalstoilla.

Ainoa Helsingin kaupungin ylläpitämä uimaranta koillisessa Vantaanjoen varrella on Malmin uimaranta Tapaninvainiossa joka on hyvin snadi. Lisäksi rannalla on jätetty huomioimatta esteettömyys, valvonta ja pysäköinti. Kaupungin selvityksen mukaan Keravanjoen pohjoispuoli soveltuu huonosti vesistöltään ja ostokärryiltään zimmaamiseen ja tämän vuoksi uimarantoja ei kannata bygata sinne.

Paras vaihtoehto olisi sijoittaa maauimala Tapulikaupungin liikuntapuistoon, jonka kaavoitus on tällä hetkellä kesken. Tämä vaihtoehto palvelisi loistavasti myös mm. Tapanilan, Puistolan, Suutarilan, Siltamäen, Töyrynummen, Tapaninvainion ja Ala-Tikkurilan asukkaita.

Me allekirjoittaneet vaadimmekin, että Helsinki kaavoittaisi ja aikanaan rakennuttaisi myös maauimalan Koillis-Helsingin alueelle.

Sami Muttilainen05.12.2019 19:30