Suoraan sisältöön

13.06.2012 Jaana Pelkosen aloite autojen talvisäilytyksestä

13.06.2012 Jaana Pelkosen aloite autojen talvisäilytyksestä

Autojen talvisäilytys Helsingissä

Kuluneet talvet ovat olleet pääkaupunkiseudulla poikkeuksellisen runsaslumisia. Lumi on tuonut monenlaisia haasteita niin kaupunkilaisille kuin itse kaupungi Hekin. Katujen varsille pysäköidyt ajoneuvot muun muassa haittaavat merkittävästi lumenpoistoa. Samalla autojen ja bussien liikennöinti kaduilla vaikeutuu. Kun lunta ei saada tehokkaasti poistettua kaduilta, vievät lumikasat osan muutenkin vähäisistä parkkipaikoista.

Kaupunki on pyrkinyt pahimpina lumikausina helpottamaan tilannetta perustamalla tilapäispysäköintialueita muun muassa toreille. Näistä tilapäisratkaisuista on hyötyä niin autoilijoille kuin katujen putsaajillekin. Tiiviisti rakennetussa keskustassa säilytetään kuitenkin parkissa myös lukuisia niin sanottuja kesäautoja. joita ei talviaikaan käytetä lainkaan. Nämä kesäautot kuormittavat entisestään muutenkin ruuhkaista keskustaa ja vaikeuttavat omalta osaltaan lumenpoistoa.

Kesäauton omistajille tai muutoin vähän ajoneuvoaan käyttäville tulisikin perustaa erityisiä maksullisia talvisäilytysalueita. Tämä edistäisi samalla joukkoliikennettä ja helpottaisi katujen kunnossapitoa.

Edellä olevan johdosta esitän, että Helsingin kaupunki selvittäisi erityisten talvisäilytysalueiden ja pysäköintialueiden rakentamisen edellytyksiä kaupungin ulkopuolelle tai muille tähän tarkoitukseen soveltuville alueille.

Jaan Pelkonen

 

Alkuperäinen aloite (pdf)05.12.2019 18:38