Suoraan sisältöön

Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite Päiväkoti Siilitien ja Ravintola Siilinpesän välisen puiston kunnostamisesta

13.06.2012 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite Päiväkoti Siilitien ja Ravintola Siilinpesän välisen puiston kunnostamisesta

Herttoniemen Siilitiellä välittömästi metroaseman vieressä sijaitsee hoitamaton puisto, joka näkyisellään on vain eräänlainen hiekkakenttä. Hiekkakenttä jää Päiväkoti Siilitien ja Ravintola Siilenpväliselle alueelle. Hiekkakenttää reunustaa yhdellä sivulla Siilitie ja kolmella sivulla nurmikko. Näkymä Päiväkoti Siilenpesän pihalta paljaan hiekkakentän yli Ravintola Siilenpesän terassille on esteetön ja karu. Hiekkakentällä on joskus ollut hiekkalaatikko ja keinut, mutta nykyisin sillä ei ole juuri mitään käyttöä. Kentän laidalla on yksi penkki. Ravintola Siilenpesän edessä on autopaikkoja, jotka erottaa hiekkakentästä hoitamaton nurmikaistale.

Hoitamaton puisto/hiekkakenttä sijaitsee Siilitien metroasemalle astuttaessa välittömästi Siilitien alkupäässä tien toisella puolella. Näkymä antaa Siilitien asuinalueelle saapuvalle alueesta epäviihtyisän ja hoitamattoman vaikutelman. Metroaseman käyttäjille puisto on jokapäiväinen ohikulkupaikka. Se näkyy myös metron ikkunasta ja on Siilitien alkupään kaupungin vuokratalojen ikkunoista näkyvä "puistonäkymä".

Me allekirjoittaneet valtuutetut ehdotamme, että Helsingin kaupunki kunnostaa Päiväkoti Siilitien ja Ravintola Siilenpesän välisen hoitamattoman kentän viihtyisäksi puistoksi istuttamalla sen laidoille päiväkotilasten, asukkaiden ja ohikulkijoiden iloksi hedelmäpuita, marjapensaita ja perennoja. Hiekkakentälle asennetaan esimerkiksi penkkejä, kiipeilyseinä, esiintymislava tai muita kentän käyttömahdollisuuksia lisääviä kiinteitä elementtejä.

Outi Alanko-Kahiluoto

Alkuperäinen aloite05.12.2019 18:38