Suoraan sisältöön

Elina Moision ym. aloite Liisankadun kehittämisestä kevyen liikenteen tarpeisiin

29.08.2012 Elina Moision ym. aloite Liisankadun kehittämisestä kevyen liikenteen tarpeisiin

Liisankatu on monella tapaa Kruununhakalaisten kylätie. Nykyisellään se on kuitenkin ahdas. Usein harmina ovat väärin pysäköidyt autot, jotka ahtaalla kadulla pysäyttävät koko julkisen liikenteen. Pysäköintipaikkoja on kadulla 16 ja ne ovat kapeita paikkoja. Liisankadun kautta kulkeva joukkoliikenne on häiriöIle altis.

Kuitenkin, Liisankadusta on tulossa entistä merkittävämpi reitti ja liikennevirrat tulevat kasvamaan. Kun Kruunuvuoren silta rakennetaan, siitä tulee vilkkaampi yhteys pohjoiseen ja keskustaankin. Jos kadulta poistettaisiin ongelmia aiheuttavat pysäköintipaikat, olisi mahdollista saada yrityksille lisää esimerkiksi terassitilaa. Myös pyöräily ja jalankulku olisi joutuisampaa ja miellyttävämpää.

Vaihtoehtoisesti pitäisi selvittää, voisiko kyseisen katuosuuden sulkea kokonaan autoliikenteeltä, samaan tapaan kuin Aleksanterinkadulla. Samallahan poistuisi Liisankadulle kääntyvä kaista Unioninkadulta.

Me allekirjoitetut valtuutetut esitämme, että

1) Liisankadulta, Unioninkadun ja Snellmanninkadun väliltä poistetaan pysäköintipaikat, koska ne ovat kohtuuttoman kapeita ja säännöllisesti aiheuttavat häiriöitä raitiovaunu- ja linja-autoliikenteelle

2) selvitetään voitaisiinko Liisankatu sulkea Unioninkadun ja Snellmanninkadun väliltä henkilöautoliikenteeltä.

Elina Moisio

Alkuperäinen aloite05.12.2019 18:40