Suoraan sisältöön

09.11.2011 Tuomo Valokaisen ym. aloite vanhemmille ihmisille suunnattujen keskustelutilaisuuksien järjestämisestä terveysasemille

09.11.2011 Tuomo Valokaisen ym. aloite vanhemmille ihmisille suunnattujen keskustelutilaisuuksien järjestämisestä terveysasemille

Helsingin kaupungin terveysasemat/lääkärin vastaanotot ja muutamien sairaaloiden päivystyspoliklinikat ruuhkautuvat potilaista, varsinkin alkuviikosta.

Kaupungissamme on paljon vanhuksia jotka kaipaavat neuvoja, ja vertaistukea kipuihin ja särkyihin, joita vanhuus tuo mukanaan. Vanhuus tuo myös yksinäisyyden ja kuoleman pelon. Vanhukset eivät aina välttämättä kaipaa lääkäriä, vaan keskustelua ja tiedon siitä että heitä kuunnellaan.

Helsingin kaupungin terveysasemilla olisi hyvä olla keskustelutilaisuuksia, joita ~ vetäisivät terveydenhoitajat. Ilmaiset tilaisuudet olisivat kerran viikossa joissa vanhukset tapaisivat myös toisiaan ja voisivat keskustella ongelmistaan avoimesti.

Tämä voisi osaltaan auttaa jo ruuhkautuneita, edellä mainittuja sairaaloitten akuuttihoitopisteitä kaupungissamme.

Ehdotankin seuraavaa. Helsingin kaupunginvaltuusto edellyttää että Helsingin kaupunki ryhtyy toteuttamaan terveysasemille keskustelutilaisuuksia terveydellisistä asioista, vanhemmille ihmisille.

 

Tuomo Valokainen

 

Alkuperäinen aloite (pdf)05.12.2019 18:32