14.09.2011 Peltola: Asukaskeskustelut entisten sairaala- ja vanhainkotialueiden muuttamisesta hoiva-asumiseen

14.9.2011 Kati Peltolan ym. aloite alueellisten keskustelujen aloittamisesta hyvinvointihankkeista

Desingvuoden ohjelmassa on hyvin vähän aineksia helsinkiläisten vaikeiden ongelmien ratkaisuun. Kaupungilla on tyhjillään tai tilapäiskäytössä monia sairaala- ja vanhainkotirakennuksia. Sekä Marian että Koskelan entiset sairaala-alueet sopisivat desingvuoden pääkohteiksi.

Desingpääkaupunkihankkeen arvoa nostaisi tuntuvasti, jos Helsingillä olisi näkyvä hyvinvointihanke, jossa ratkotaan nopeasti paljon tukea tarvitsevien ihmisten palveluasumisen ongelmia.

Ehdotamme, että kaupunki aloittaa jo tänä syksynä alueellisia keskusteluja, joissa asukkaat ja suunnittelijat tekevät yhdessä ehdotuksia nykyisten rakennusten ja niiden ympäristön muuttamisesta sekä vanhusten ja muiden ikäryhmien yhteisölliseen hoiva-asumiseen että muihin hyvinvointi palveluihin.

Kati Peltola

Alkuperäinen aloite (pdf-tiedosto)