Suoraan sisältöön

Aloite suunnitelman tekemisestä nuorisotakuun toteuttamiseksi

12.10.2011 Kati Peltolan ym. aloite suunnitelman tekemisestä nuorisotakuun toteuttamiseksi

Valtuusto edellyttää kaupungin tilojen aktiivista yhteiskäyttöä ja sitä, että helsinkiläiset ja heidän järjestönsä saavat helposti varattua vuokratiloja mm. kouluista. Yhteiskäyttö epäonnistuu edelleen useimmiten siitä syystä, että erilaisissa toimitiloissa ei ole iltaisin ja viikonloppuisin työntekijöitä avaamassa ovia, ohjaamassa tilojen käyttöä ja huolehtimassa yhdessä käyttäjien kanssa siitä, että tilat ovat kunnossa vakinaisten käyttäjien tarpeisiin.

Maan hallitus on luvannut nuorille työttömille yhteiskuntatakuun. Sen toteuttamiseksi tarvitaan riittävien koulutuspaikkojen lisäksi työpaikkoja, joissa nuori voi aloittaa helposti työuransa. Tässä on mahdollisuus turvata vihdoinkin koulujen, päiväkotien ja nuorisotilojen aktiivinen yhteiskäyttö Helsingissä.

Ehdotamme, että Helsinki tekee nuorisotakuun toteuttamiseksi suunnitelman lähipalvelutilojen työntekijöistä, jotka huolehtivat pääpaikkanaan esimerkiksi koulun lähialueen tilojen luovuttamisesta ja kunnossa pitämisestä yhdessä käyttäjien kanssa.

Kati Peltola

Alkuperäinen aloite (pdf)05.12.2019 18:30