Suoraan sisältöön

Aloite Jätkäsaaren liikuntapaikoista

09.11.2011 Maija Anttilan ym. aloite Jätkäsaaren liikuntapaikoista

Ruoholahdessa asuvat kaupunkilaiset valittavat, että alueelta puuttuvat kaupungin tarjoamat liikunta paikat. Siellä on kyllä runsaasti yksityisten yritysten ylläpitämiä paikkoja, mutta niiden hintataso ylittää monen eläkeläisen ja lapsiperheen taloudelliset mahdollisuudet. Liikunnan merkitys eläkeläisille, lapsille, nuorille ja jokaiselle ihmiselle on monien tutkimusten mukaan tärkeätä henkisen ja fyysisen vireyden ja kunnon ylläpitämisessä. Se on halpaa ja tehokasta terveyden edistämistä ja sairauksien ehkäisyä.

Nyt alueen asukkaat pelkäävät, ettei Jätkäsaareenkaan rakenneta kaupungin ylläpitämiä liikuntapaikkoja. Alueelle pitäisi rakentaa ruoholahtelaisia ja tulevia Jätkäsaaren asukkaita varten liikuntasaleja kuntoilua ja joukkuepelejä varten ja uimahalli. Jätkäsaaren ja Ruoho-lahden asukasluku tulee olemaan pienen suomalaisen kaupungin suuruusluokkaa, joten kaupungin ylläpitämien liikuntapaikkojen rakentaminen on täysin perusteltua.

Allekirjoittaneet valtuutetut esittävät, että kaupunki ryhtyy toimiin Ruoholahden ja tulevien Jätkäsaaren asukkaiden tarvitsemien kaupungin ylläpitämien liikuntamahdollisuuksien ja uimahallin turvaamiseksi.

Maija Anttila

Alkuperäinen aloite (pdf)05.12.2019 18:32